Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Alıcık’tan Elde kırk yama ya ziyaret

SİYASET 07.01.2015 - 09:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4079+ kez okundu.
 

Alıcık’tan Elde kırk yama ya ziyaret

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdüren 2014-2015 dönemi Elde Kırk Yama kursiyerlerini ziyaret etti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdüren 2014-2015 dönemi Elde Kırk Yama kursiyerlerini ziyaret etti. 2014 -2015 dönemi Elde Kırk Yama Kursu kursiyerlerini, kurs eğitimlerinin devam ettiği Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, eğitmen Nihal Erbakan ve Kursiyer bayanlarla sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Elde Kırk Yama Kursu Eğitmeni Nihal Erbakan’dan kurs çalışmaları ve faaliyetleri hakkında da detaylı bilgiler verdiği Alıcık’a bu dönemde de kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Kursa kayıtlı 30 kursiyerlerinin olduğunu söyleyen Nihal Erbakan kursiyerlerinin en belirgin özelliğinin yaş ortalaması olduğunu belirterek “Bu da gösteriyor ki hanımlarımız hayat boyu öğrenmeyi ve hayat boyu üretmeyi hiç bırakmıyor. Her yaşta öğrenmenin ve üretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorlar. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kursumuza ilgi oldukça fazla. Geçen yılki deneyimlerimiz, bilgi ve birikimlerimiz ile bu yıl çok daha profesyonel çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızda çeşitli motifler kullanıyoruz. Birikimlerimi ve bildiklerimi kursiyer arkadaşlara aktarmanın mutluğunu yaşıyorum. Kursumuz Ekim ayında başladı. Kurslarımız haftada bir buçuk gün olarak yapılıyor. Haziran ayında da Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarımızı sergileyeceğiz” dedi.Kurs faaliyetlerinden ve yürütülen çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Başkan Alıcık, “Bayanlarımızı yürekten kutluyorum. Öğrenme isteklerini ve üretkenliklerini yaşla sınırlamamaları örnek gösterilecek bir davranış. İnsanların her yaşta bir şeyler öğrenip üretime katkıda bulunabileceklerinin güzel bir örneğini bayanlarımız burada gösteriyor. Ben şuna inanıyorum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Ayrıca bu kurs ile ninelerimizden kalma geleneksel kırk yama el sanatını yeniden canlandıran bayanlarımız burada bir kültür hizmeti de yapmış oluyor. Elde Kırk Yama kursiyerlerini canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.Alıcık ziyaretinin sonunda Elde Kırk Yama Kursu Eğitmeni Nihal Erbakan ve kursiyerlerine başarılı çalışmalarının devamında kolaylıklar diledi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdüren 2014-2015 dönemi Elde Kırk Yama kursiyerlerini ziyaret etti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdüren 2014-2015 dönemi Elde Kırk Yama kursiyerlerini ziyaret etti.

2014 -2015 dönemi Elde Kırk Yama Kursu kursiyerlerini, kurs eğitimlerinin devam ettiği Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezinde ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, eğitmen Nihal Erbakan ve Kursiyer bayanlarla sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Elde Kırk Yama Kursu Eğitmeni Nihal Erbakan’dan kurs çalışmaları ve faaliyetleri hakkında da detaylı bilgiler verdiği Alıcık’a bu dönemde de kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Kursa kayıtlı 30 kursiyerlerinin olduğunu söyleyen Nihal Erbakan kursiyerlerinin en belirgin özelliğinin yaş ortalaması olduğunu belirterek “Bu da gösteriyor ki hanımlarımız hayat boyu öğrenmeyi ve hayat boyu üretmeyi hiç bırakmıyor. Her yaşta öğrenmenin ve üretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorlar. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kursumuza ilgi oldukça fazla. Geçen yılki deneyimlerimiz, bilgi ve birikimlerimiz ile bu yıl çok daha profesyonel çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızda çeşitli motifler kullanıyoruz. Birikimlerimi ve bildiklerimi kursiyer arkadaşlara aktarmanın mutluğunu yaşıyorum. Kursumuz Ekim ayında başladı. Kurslarımız haftada bir buçuk gün olarak yapılıyor. Haziran ayında da Lütfi Selek Kültür Merkezinde çalışmalarımızı sergileyeceğiz” dedi.Kurs faaliyetlerinden ve yürütülen çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Başkan Alıcık, “Bayanlarımızı yürekten kutluyorum. Öğrenme isteklerini ve üretkenliklerini yaşla sınırlamamaları örnek gösterilecek bir davranış. İnsanların her yaşta bir şeyler öğrenip üretime katkıda bulunabileceklerinin güzel bir örneğini bayanlarımız burada gösteriyor. Ben şuna inanıyorum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Ayrıca bu kurs ile ninelerimizden kalma geleneksel kırk yama el sanatını yeniden canlandıran bayanlarımız burada bir kültür hizmeti de yapmış oluyor. Elde Kırk Yama kursiyerlerini canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.Alıcık ziyaretinin sonunda Elde Kırk Yama Kursu Eğitmeni Nihal Erbakan ve kursiyerlerine başarılı çalışmalarının devamında kolaylıklar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.