Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Alıcık; 'Geleceğimize Sahip Çıkalım'

SİYASET 12.02.2015 - 12:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3989+ kez okundu.
 

Alıcık; 'Geleceğimize Sahip Çıkalım'

Nazilli Belediyesi Geri Kazanım Projesi ile bir ilke daha imza atarak ‘geleceğimize sahip çıkalım’ dedi.

Nazilli Belediyesi Geri Kazanım Projesi ile bir ilke daha imza atarak ‘geleceğimize sahip çıkalım’ dedi. Dünya gündeminin ilk sıralarına yerleşen, büyük bir hızla artan nüfus, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin giderek artması ve buna bağlı olarak doğal kaynakların hızla tükenmesi Geri Kazanım ve Çevre konusunda Nazilli’de de çalışmalar başlatıldı.Nazilli Belediyesi’nin, Kartlısan geri dönüşüm ambalaj atıkları geri kazanım firması ile yaptığı anlaşmasında Nazilli’nin muhtelif yerlerine geri dönüşüm kutuları yerleştirerek Nazilli’de bir ilke imza attı 1.80’e 1 metre ebadında ve 4 ayrı hazneye sahip olan 30 adet geri dönüşüm kutularını şehrin muhtelif yerleri olan park, ana cadde ve sokaklarına yerleştirilmesini sağlayan Nazilli Belediyesi ‘Geleceğinize Sahip Çıkın’ sloganı ile geri kazanım projesine destek oluyor. Özelikle insanların kolay ulaşabilecekleri yerlere yarleştirilen geri dönüşüm kutularında metal ambalaj, plastik pet şişe, kağıt gazete ve cam şişe alüminyum atık bölümlerinden oluşuyor. GEREKİRSE EVDEN ALACAKLAR Temiz bir gelecek ve sürdürülebilir bir çevre için atık toplama çalışmalarının her aşamasına belediye olarak katkı sağlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Sağlıklı yaşamın ön koşulu olan doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması için, modern belediyecilik anlayışıyla hazırladığımız ‘Geri Kazanım Projesi’ ile çağdaş bir Nazilli olma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Dönüşen her bir ton cam için 100 litre petrol tasarruf ederiz. Plastik ambalajlarının geri dönüşümünden elyaf içeren tekstil ürünleri atık su boruları ve marley gibi malzemeler üretilmektedir. Geri dönüşen metal ve plastikler maddelerin yeniden üretiminde yüzde 95 enerji tasarrufu sağlar. Geri dönüştürülen bir ton kâğıt ve karton atık ile 17 ağacın kesilmesi önlenir. İşte tüm bu bilgiler ışığında tüm halkımızdan duyarlı olmalarını bekliyor Kâğıt, karton, plastik, metal ve ambalaj atıklarını çöpe atmayıp geri kazandırmalarını temenni ediyorum. Anlaşma yaptığımız firma gerekirse biriktirdiğiniz atıkları evden dışarı çıkaramıyor durumda ise bir telefon ile gelip bizzat kendi alabileceğini vatandaşımızın bilgisine sunuyorum” dedi.
Nazilli Belediyesi Geri Kazanım Projesi ile bir ilke daha imza atarak ‘geleceğimize sahip çıkalım’ dedi.

Nazilli Belediyesi Geri Kazanım Projesi ile bir ilke daha imza atarak ‘geleceğimize sahip çıkalım’ dedi.

Dünya gündeminin ilk sıralarına yerleşen, büyük bir hızla artan nüfus, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin giderek artması ve buna bağlı olarak doğal kaynakların hızla tükenmesi Geri Kazanım ve Çevre konusunda Nazilli’de de çalışmalar başlatıldı.Nazilli Belediyesi’nin, Kartlısan geri dönüşüm ambalaj atıkları geri kazanım firması ile yaptığı anlaşmasında Nazilli’nin muhtelif yerlerine geri dönüşüm kutuları yerleştirerek Nazilli’de bir ilke imza attı 1.80’e 1 metre ebadında ve 4 ayrı hazneye sahip olan 30 adet geri dönüşüm kutularını şehrin muhtelif yerleri olan park, ana cadde ve sokaklarına yerleştirilmesini sağlayan Nazilli Belediyesi ‘Geleceğinize Sahip Çıkın’ sloganı ile geri kazanım projesine destek oluyor. Özelikle insanların kolay ulaşabilecekleri yerlere yarleştirilen geri dönüşüm kutularında metal ambalaj, plastik pet şişe, kağıt gazete ve cam şişe alüminyum atık bölümlerinden oluşuyor.

GEREKİRSE EVDEN ALACAKLAR

Temiz bir gelecek ve sürdürülebilir bir çevre için atık toplama çalışmalarının her aşamasına belediye olarak katkı sağlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Sağlıklı yaşamın ön koşulu olan doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması için, modern belediyecilik anlayışıyla hazırladığımız ‘Geri Kazanım Projesi’ ile çağdaş bir Nazilli olma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Dönüşen her bir ton cam için 100 litre petrol tasarruf ederiz. Plastik ambalajlarının geri dönüşümünden elyaf içeren tekstil ürünleri atık su boruları ve marley gibi malzemeler üretilmektedir. Geri dönüşen metal ve plastikler maddelerin yeniden üretiminde yüzde 95 enerji tasarrufu sağlar. Geri dönüştürülen bir ton kâğıt ve karton atık ile 17 ağacın kesilmesi önlenir. İşte tüm bu bilgiler ışığında tüm halkımızdan duyarlı olmalarını bekliyor Kâğıt, karton, plastik, metal ve ambalaj atıklarını çöpe atmayıp geri kazandırmalarını temenni ediyorum. Anlaşma yaptığımız firma gerekirse biriktirdiğiniz atıkları evden dışarı çıkaramıyor durumda ise bir telefon ile gelip bizzat kendi alabileceğini vatandaşımızın bilgisine sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.