Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Alageyiklerin yaşamı izlenecek

GENEL 10.05.2017 - 14:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3390+ kez okundu.
 

Alageyiklerin yaşamı izlenecek

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile imzaladığı protokolle yeni yuvalarında alageyiklerin yaşamları takip edilecek.

AYDIN- Düzlerçamı’nda başlayan alageyiklerin yaşam öyküleri, Aydın Dilek Yarımadası- Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda devam edecek. Türkiye’deki nadir türlerden alageyikler (Dama dama) yaşam alanlarının yeniden tesisini amaçlayan çalışmaların bir parçası olarak, 2012 - 2014 yılları arasında Dilek Yarımadası- Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na yerleştirilmişti. Alageyikler bugüne kadar GPS vericili tasmalar ve fotokapanlar aracılığı ile sadece gözlendi. Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ve ODTÜ ile yapılan protokol ile alageyikler bundan böyle sistematik şekilde takip edilerek, alanda sayılarının ne kadar çoğaldığı üreme başarıları, herhangi bir yırtıcı baskısı altında olup olmadıkları gibi bilgiler daha sağlıklı biçimde belirlenecek. 4. Bölge Müdürlüğü teknik elemanları ve ODTÜ akademisyenleri işbirliği ile fotokapan yöntemi kullanılarak planlanan çalışmalara başlanırken, Haziran ayı sonu itibari ile tamamlanacak izlemelerin, bulguların sonuçları ve kapsamlı analizleri ODTÜ akademisyenleri tarafından Kasım ayında sonuçlandırılacak.
Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile imzaladığı protokolle yeni yuvalarında alageyiklerin yaşamları takip edilecek.

AYDIN- Düzlerçamı’nda başlayan alageyiklerin yaşam öyküleri, Aydın Dilek Yarımadası- Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda devam edecek.

Türkiye’deki nadir türlerden alageyikler (Dama dama) yaşam alanlarının yeniden tesisini amaçlayan çalışmaların bir parçası olarak, 2012 - 2014 yılları arasında Dilek Yarımadası- Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na yerleştirilmişti.

Alageyikler bugüne kadar GPS vericili tasmalar ve fotokapanlar aracılığı ile sadece gözlendi. Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ve ODTÜ ile yapılan protokol ile alageyikler bundan böyle sistematik şekilde takip edilerek, alanda sayılarının ne kadar çoğaldığı üreme başarıları, herhangi bir yırtıcı baskısı altında olup olmadıkları gibi bilgiler daha sağlıklı biçimde belirlenecek.

4. Bölge Müdürlüğü teknik elemanları ve ODTÜ akademisyenleri işbirliği ile fotokapan yöntemi kullanılarak planlanan çalışmalara başlanırken, Haziran ayı sonu itibari ile tamamlanacak izlemelerin, bulguların sonuçları ve kapsamlı analizleri ODTÜ akademisyenleri tarafından Kasım ayında sonuçlandırılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.