Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“Aksekili Gız”’ın galası yapıldı

MAGAZİN 03.11.2016 - 12:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3042+ kez okundu.
 

“Aksekili Gız”’ın galası yapıldı

Aydınlı ressam ve amatör müzik adamı Eşref Gülpınar’ın sözlerini yazıp bestelediği, solist Hasan Kavallı’nın seslendirdiği, Yönetmen-Senarist Harun Kızılarslan ve ekibi tarafından klibi çekilen “Aksekili Gız” isimli türkünün galası yapıldı.

AYDIN- Aydın Gar Park Düğün Salonu'nda yapılan geceye, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, teknik ekip, klip oyuncuları ve Aydın’da yaşayan Aksekili vatandaşlar katıldı. Gala açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ”Ülkemiz gerçekten çok kültürlü, dört bucağında ayrı güzelliklerin var olduğu bir toplum yapısıdır. Bu yapımızı ayrışma değil zenginlik olarak olarak kabul ediyoruz. Bunu paylaşırsak daha mutlu ve huzurlu bir ortam oluşturmuş oluruz. Bu çalışmada emeği geçen yönetmeninden, söz sanatçısına, ekibine ve oyuncularına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. “Müzik çalışmam beğenilirse, yeni projelerim olabilir” Yıllardır, Aydın’da resimler yaptığını ve amatörce şiirler yazdığını hatırlatan Eşref Gülpınar, şunları söyledi: “Yaklaşık 25 yıldır amatörce ve iddiasız müzikle ilgili çalışmalar, şarkılar yapmaya çalışıyorum. Sanıyorum Aydınspor’a yaptığım tribün marşlarını pek çok kişi hatırlayacaktır. Daha önce de Aydın Karadenizliler Derneği için türkü Sözleri yazdım. Tüm bu yaptığım müzik çalışmalarımın adını da ‘Hobi Şarkılarım’ diyorum. Müziğe attığım ilk adımım, doğum yerim olan Karpuzlu ilçemiz için yaptığım ‘Karpuzlum’ şarkısıyla olmuştur. Bundan birkaç ay önce de, yönetmen Harun Kızılarslan tarafından Antalya’ın Akseki ilçesinin tanıtım projesi kapsamında, şahsıma, bir türkü söz ve bestesini hazırlama teklifi geldi. Hiç bu ilçeye gitmedim ama yaptığım araştırmalar sonucunda, ‘Aksekili Gız’ isimli yöresel bir türkünün acizane sözlerini yazıp, bestesini yaptım. Bu Türkü inşallah güzel olmuştur. Akseki’den veya herhangi bir yerden türkü için gelebilecek tekliflere de açığım diyebilirim.” “800 yıllık tarihi Düğmeli Evler bir kliple tanıtılacak” Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ise, yapılan kliple aynı zamanda Akseki’nin 800 yıllık tarihi düğmeli evlerini tanıttıklarını belirterek,” Yöremizde, tarihi ‘Düğmeli Evler’ olarak adlandırılan, bu yapılar 800 yıl önceye dayanıyor. Bu klibimizle beraber günümüze ışık tutan tarihi evlerimizin de tanıtımlarına da yer verdik. Sarıhacılar mahallesinde Bir Ekolojik Köy kurarak alternatif köy oluşturduk. İçinde de, Etnografya Müzesi ve Alaaddin Keykubat dönemine ait İpek Yolu tabir ettiğimiz bir alanda yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekecek bir adım attık. Klibe gelince, yönetmenimiz Harun Kızılarslan’na, türkünün söz ve müziğini yapan Eşref Gülpınar’a solist Hasan Kavallı’ya klip ekibine, oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Aydınlı ressam ve amatör müzik adamı Eşref Gülpınar’ın sözlerini yazıp bestelediği, solist Hasan Kavallı’nın seslendirdiği, Yönetmen-Senarist Harun Kızılarslan ve ekibi tarafından klibi çekilen “Aksekili Gız” isimli türkünün galası yapıldı.

AYDIN- Aydın Gar Park Düğün Salonu'nda yapılan geceye, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, teknik ekip, klip oyuncuları ve Aydın’da yaşayan Aksekili vatandaşlar katıldı.

Gala açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ”Ülkemiz gerçekten çok kültürlü, dört bucağında ayrı güzelliklerin var olduğu bir toplum yapısıdır. Bu yapımızı ayrışma değil zenginlik olarak olarak kabul ediyoruz. Bunu paylaşırsak daha mutlu ve huzurlu bir ortam oluşturmuş oluruz. Bu çalışmada emeği geçen yönetmeninden, söz sanatçısına, ekibine ve oyuncularına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

“Müzik çalışmam beğenilirse, yeni projelerim olabilir”

Yıllardır, Aydın’da resimler yaptığını ve amatörce şiirler yazdığını hatırlatan Eşref Gülpınar, şunları söyledi:

“Yaklaşık 25 yıldır amatörce ve iddiasız müzikle ilgili çalışmalar, şarkılar yapmaya çalışıyorum. Sanıyorum Aydınspor’a yaptığım tribün marşlarını pek çok kişi hatırlayacaktır. Daha önce de Aydın Karadenizliler Derneği için türkü Sözleri yazdım. Tüm bu yaptığım müzik çalışmalarımın adını da ‘Hobi Şarkılarım’ diyorum. Müziğe attığım ilk adımım, doğum yerim olan Karpuzlu ilçemiz için yaptığım ‘Karpuzlum’ şarkısıyla olmuştur. Bundan birkaç ay önce de, yönetmen Harun Kızılarslan tarafından Antalya’ın Akseki ilçesinin tanıtım projesi kapsamında, şahsıma, bir türkü söz ve bestesini hazırlama teklifi geldi. Hiç bu ilçeye gitmedim ama yaptığım araştırmalar sonucunda, ‘Aksekili Gız’ isimli yöresel bir türkünün acizane sözlerini yazıp, bestesini yaptım. Bu Türkü inşallah güzel olmuştur. Akseki’den veya herhangi bir yerden türkü için gelebilecek tekliflere de açığım diyebilirim.”

“800 yıllık tarihi Düğmeli Evler bir kliple tanıtılacak”

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ise, yapılan kliple aynı zamanda Akseki’nin 800 yıllık tarihi düğmeli evlerini tanıttıklarını belirterek,” Yöremizde, tarihi ‘Düğmeli Evler’ olarak adlandırılan, bu yapılar 800 yıl önceye dayanıyor. Bu klibimizle beraber günümüze ışık tutan tarihi evlerimizin de tanıtımlarına da yer verdik. Sarıhacılar mahallesinde Bir Ekolojik Köy kurarak alternatif köy oluşturduk. İçinde de, Etnografya Müzesi ve Alaaddin Keykubat dönemine ait İpek Yolu tabir ettiğimiz bir alanda yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekecek bir adım attık. Klibe gelince, yönetmenimiz Harun Kızılarslan’na, türkünün söz ve müziğini yapan Eşref Gülpınar’a solist Hasan Kavallı’ya klip ekibine, oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.