Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Akın Eldes “David People Coffee&Food’da”

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 24.01.2016 - 20:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3045+ kez okundu.
 

Akın Eldes “David People Coffee&Food’da”

Aydın’da ilklere imza atmaya devam eden, “David People Coffee&Food” büyük üstat Akın Eldes ve Ali İnceoğlu’nu ağırladı. Muhteşem ikili beraber seslendirdiği Türkçe ve İngilizce parçalarla Aydınlılara unutulmaz bir gece yaşattı. 11 Kasım 1962 Frankfurt, Almanya doğumlu olan Türk gitarist Akın Eldes, Aydınlıların göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Ali İnceoğlu ile muhteşem performans sergileyen Eldes, Aydınlı müzikseverlerin isteklerini de geri çevirmedi. Bütün istekleri seslendirmeye çalışan muhteşem ikilinin konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. En çok ‘Bulutsuzluk Özlemi’ ile 1986-2000 yılları arasında yaptığı çalışmayla bilinen Akın Eldes, müziğe çocukluğun da “mandolin ve flüt çalarak” başlamıştır. Gitar çalmaya lisede başlayan Eldes, Bulutsuzluk Özlemi'nden önce E-5, PaintedBird, Asım Can Gündüz, Çapkınlar gibi gruplarda çalmıştır. Haluk Levent'e Kral Çıplak albümünde eşlik etmiştir. Madımak adlı şarkısını Sivas Katliamında yaşamını yitirenlere ithaf etmiş olan Eldes, Birsen Tezer'e de konserlerinde zaman zaman eşlik etmiştir. Solo performans ve konserlerinin yanında 2006 yılından beri Pinhani grubunda çalmaktadır. ALİ İNCEOĞLU KİMDİR Kuşadası’nda doğmuştur. Asıl mesleği olan müzisyenlik (icra, kompozitörlük, müzik direktörlüğü, ananjör, tonmayster ve müzik eğitimi) yanında fotoğrafçılık ve video editörlüğü de yapmaktadır. Elektro, akustik, klasik ve dört telli basgitar çalmaktadır ve İzmir Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde yarı zamanlı müzik öğretmenliği yapmaktadır. Lokomotif, No Name ve Izzy High gibi gruplarda solist ve gitarist olarak görev almaktadır. Belçika-ITUC şirketi için Toon de Zoeten yönetmenliğindeki, “Women’s Rights” ve “An Overview of Coastal Issues” adlı belgesellerin müziğini bestelemiştir. Nordex Enerji firması için rüzgâr türbinleri katalog fotoğraf çekimi gerçekleştirmiştir. İlk etabı, resmî olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi (A1308001/BAP-A024-K no.lu Proje) olarak 2 Eylül 2013-2 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleşmiş olan dört bileşenden oluşan: Sergi, katalog, belgesel film ve sayısal arşiv projesindeki fotoğraf ve video çekimlerini yapmıştır. SOYER ve İstanbul, İzmir, Ankara Mimarlar Derneği fotoğraf yarışmalarından ödülleri bulunmaktadır. Aranjör, ses teknisyeni ve tonmayster olarak çalıştığı Hollanda üniversiteleri için 12 bölümlük kısa film ve Afrika belgeselleri (Petit Loango, Oil or Gorillas?, Gabon) projeleri bulunmaktadır. Ogan Aydın adlı Pop sanatçısına 2 albüm düzenlemiş ve kaydetmiştir. Şaşkın ve Büyü filmlerinin müzikleri dışında Sound Dergisi yazarlığı ve müzik ve fotoğraf stüdyosunda bir çok çekim, kayıt ve aranjman projesi bulunmaktadır. (Durmuş Yasin Gedik)

Aydın’da ilklere imza atmaya devam eden, “David People Coffee&Food” büyük üstat Akın Eldes ve Ali İnceoğlu’nu ağırladı.

Muhteşem ikili beraber seslendirdiği Türkçe ve İngilizce parçalarla Aydınlılara unutulmaz bir gece yaşattı. 11 Kasım 1962 Frankfurt, Almanya doğumlu olan Türk gitarist Akın Eldes, Aydınlıların göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Ali İnceoğlu ile muhteşem performans sergileyen Eldes, Aydınlı müzikseverlerin isteklerini de geri çevirmedi. Bütün istekleri seslendirmeye çalışan muhteşem ikilinin konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

En çok ‘Bulutsuzluk Özlemi’ ile 1986-2000 yılları arasında yaptığı çalışmayla bilinen Akın Eldes, müziğe çocukluğun da “mandolin ve flüt çalarak” başlamıştır. Gitar çalmaya lisede başlayan Eldes, Bulutsuzluk Özlemi'nden önce E-5, PaintedBird, Asım Can Gündüz, Çapkınlar gibi gruplarda çalmıştır. Haluk Levent'e Kral Çıplak albümünde eşlik etmiştir.

Madımak adlı şarkısını Sivas Katliamında yaşamını yitirenlere ithaf etmiş olan Eldes, Birsen Tezer'e de konserlerinde zaman zaman eşlik etmiştir. Solo performans ve konserlerinin yanında 2006 yılından beri Pinhani grubunda çalmaktadır.

ALİ İNCEOĞLU KİMDİR

Kuşadası’nda doğmuştur. Asıl mesleği olan müzisyenlik (icra, kompozitörlük, müzik direktörlüğü, ananjör, tonmayster ve müzik eğitimi) yanında fotoğrafçılık ve video editörlüğü de yapmaktadır. Elektro, akustik, klasik ve dört telli basgitar çalmaktadır ve İzmir Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde yarı zamanlı müzik öğretmenliği yapmaktadır. Lokomotif, No Name ve Izzy High gibi gruplarda solist ve gitarist olarak görev almaktadır. Belçika-ITUC şirketi için Toon de Zoeten yönetmenliğindeki, “Women’s Rights” ve “An Overview of Coastal Issues” adlı belgesellerin müziğini bestelemiştir. Nordex Enerji firması için rüzgâr türbinleri katalog fotoğraf çekimi gerçekleştirmiştir. İlk etabı, resmî olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi (A1308001/BAP-A024-K no.lu Proje) olarak 2 Eylül 2013-2 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleşmiş olan dört bileşenden oluşan: Sergi, katalog, belgesel film ve sayısal arşiv projesindeki fotoğraf ve video çekimlerini yapmıştır. SOYER ve İstanbul, İzmir, Ankara Mimarlar Derneği fotoğraf yarışmalarından ödülleri bulunmaktadır. Aranjör, ses teknisyeni ve tonmayster olarak çalıştığı Hollanda üniversiteleri için 12 bölümlük kısa film ve Afrika belgeselleri (Petit Loango, Oil or Gorillas?, Gabon) projeleri bulunmaktadır. Ogan Aydın adlı Pop sanatçısına 2 albüm düzenlemiş ve kaydetmiştir. Şaşkın ve Büyü filmlerinin müzikleri dışında Sound Dergisi yazarlığı ve müzik ve fotoğraf stüdyosunda bir çok çekim, kayıt ve aranjman projesi bulunmaktadır.

(Durmuş Yasin Gedik)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.