Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Akademisyenler Tarihi Aydın Lisesi’nde ders veriyor

EĞİTİM 13.12.2019 - 12:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2020+ kez okundu.
 

Akademisyenler Tarihi Aydın Lisesi’nde ders veriyor

Tarihi Aydın Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Akademisyenlerin Derse Girmesi Projesi’ni ilk uygulayan okul olarak, öğrencilerine Akademisyenler tarafından ders verilmesini sağladı.

AYDIN- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini üniversitelerden akademisyenlerin vermesi konusunda bu sene ilk kez çalışma yapılacağını açıklamıştı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen 'Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü' 19 Ekim tarihinde Rektörlük Senato Salonu'nda imzalandı. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen protokol töreninde, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş yer almıştı. İmzalanan bu protokol kapsamında 4 Kasım Pazartesi günü Aydın Lisesi Akademisyenlerin Derse Girmesi Projesi’ni ilk uygulayan okul oldu. "AYDIN’DA BİR İLK" Proje kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, Prof. Dr. M. Hadi Yaşa ile Eğitim Fakültesi PDR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Özdemir ve Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu’nun derslere girdiği, ayrıca proje ile Aydın Lisesi’nde yılsonuna kadar derse giren akademisyen sayısının 50 olacağı belirtildi. Akademik anlamda öğrencilere ders vermenin bir onur olduğunu ifade eden ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, “Tarihi Aydın Lisesi’nde derse girmek akademik anlamda destek vermek bizler için bir onurdur. Projenin ilk olarak Aydın Lisesi ile başlaması sebebiyle başta okul idare ve ekibine teşekkür ediyorum. 92 yıllık köklü geçmişi ile Aydın Lisesi bizim için ayrı bir önemi var. Temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımı ve öğrencilerin konuyu çok daha farklı yönleri ile görmelerine olanak sağlayacaktır. Ufuklarını genişletebilmek ve daha uzaklara bakabilmek için önemli bir adım olacaktır” dedi. EĞİTİMİN KALİTESİ ARTACAK Öğrencilerin var olan bilgilerini en üst seviyeye taşımak için burada olduklarını söyleyen Prof. Dr. M. Hadi Yaşa da, “Öncelikli olarak buraya gelen öğrenciler belli bir puanla buraya geliyor. Bundan dolayı öğrencilerimiz aşağı yukarı aynı bilgi birikimine sahiplerdir. Bizim buradaki hedefimiz öğrencileri işlemek. Var olan bilgi ve birikimlerini arttırmak ve bunun neticesinde öğrencilerimizi Türkiye’de belli üniversitelere gönderebilmek. Tabii, Aydın Lisesi’nin proje okulu olması özellikle de göz önünde bir okul olması çok önemlidir. Üniversite sınavlarında da üst üste başarı elde etmiş bir lisedir. Ayrıca Türkiye’de adından bayağı söz ettirmiş bir okuldur” şeklinde konuştu. ÖĞRENCİLER AKADEMİSYENLERDEN MEMNUN Aydın Lisesi öğrencileri ise, “Derslerimize profesörler giriyor. Bu konuda kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Aydın Lisesi iyi bir liseydi zaten bununla birlikte akademisyenlerinde derslerimize girmeleri çok iyi oldu. Hocalarımızın geleceğimize çok iyi yön vereceğine inanıyoruz” diye konuştu. Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol da, derse giren akademisyenlere eşlik etti.
Tarihi Aydın Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Akademisyenlerin Derse Girmesi Projesi’ni ilk uygulayan okul olarak, öğrencilerine Akademisyenler tarafından ders verilmesini sağladı.

AYDIN- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini üniversitelerden akademisyenlerin vermesi konusunda bu sene ilk kez çalışma yapılacağını açıklamıştı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen 'Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü' 19 Ekim tarihinde Rektörlük Senato Salonu'nda imzalandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen protokol töreninde, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş yer almıştı. İmzalanan bu protokol kapsamında 4 Kasım Pazartesi günü Aydın Lisesi Akademisyenlerin Derse Girmesi Projesi’ni ilk uygulayan okul oldu.

"AYDIN’DA BİR İLK"

Proje kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, Prof. Dr. M. Hadi Yaşa ile Eğitim Fakültesi PDR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Özdemir ve Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu’nun derslere girdiği, ayrıca proje ile Aydın Lisesi’nde yılsonuna kadar derse giren akademisyen sayısının 50 olacağı belirtildi.

Akademik anlamda öğrencilere ders vermenin bir onur olduğunu ifade eden ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, “Tarihi Aydın Lisesi’nde derse girmek akademik anlamda destek vermek bizler için bir onurdur. Projenin ilk olarak Aydın Lisesi ile başlaması sebebiyle başta okul idare ve ekibine teşekkür ediyorum. 92 yıllık köklü geçmişi ile Aydın Lisesi bizim için ayrı bir önemi var. Temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımı ve öğrencilerin konuyu çok daha farklı yönleri ile görmelerine olanak sağlayacaktır. Ufuklarını genişletebilmek ve daha uzaklara bakabilmek için önemli bir adım olacaktır” dedi.

EĞİTİMİN KALİTESİ ARTACAK

Öğrencilerin var olan bilgilerini en üst seviyeye taşımak için burada olduklarını söyleyen Prof. Dr. M. Hadi Yaşa da, “Öncelikli olarak buraya gelen öğrenciler belli bir puanla buraya geliyor. Bundan dolayı öğrencilerimiz aşağı yukarı aynı bilgi birikimine sahiplerdir. Bizim buradaki hedefimiz öğrencileri işlemek. Var olan bilgi ve birikimlerini arttırmak ve bunun neticesinde öğrencilerimizi Türkiye’de belli üniversitelere gönderebilmek. Tabii, Aydın Lisesi’nin proje okulu olması özellikle de göz önünde bir okul olması çok önemlidir. Üniversite sınavlarında da üst üste başarı elde etmiş bir lisedir. Ayrıca Türkiye’de adından bayağı söz ettirmiş bir okuldur” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER AKADEMİSYENLERDEN MEMNUN

Aydın Lisesi öğrencileri ise, “Derslerimize profesörler giriyor. Bu konuda kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Aydın Lisesi iyi bir liseydi zaten bununla birlikte akademisyenlerinde derslerimize girmeleri çok iyi oldu. Hocalarımızın geleceğimize çok iyi yön vereceğine inanıyoruz” diye konuştu. Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol da, derse giren akademisyenlere eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.