Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AK Partili Savaş, sanayiciden destek istedi

SİYASET 19.06.2018 - 13:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3652+ kez okundu.
 

AK Partili Savaş, sanayiciden destek istedi

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri çalışmaları kapsamında Efeler’ de Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettiği bildirildi.

AYDIN- AK Parti’den yapılan açıklamaya göre, Sur Çelik Kapı, Alpler Ziraat Aletleri, Zeyko Zeytincilik ve Gezici Mandıra Süt Ürünleri Fabrika çalışanlarının ve yöneticilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Mustafa Savaş, 24 Haziran seçimleri için destek istedi. Ziyarete Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ve İlçe yöneticileri de eşlik etti. Savaş, “Türkiye ekonomisi 2018 yılı ilk çeyreğinde yüzde 7.4'lük büyüme ile Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldı” dedi. DÜNYANIN 7. BÜYÜK EKONOMİSİNE SAHİP OLACAKTIK. Mustafa Savaş, “Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca 2002’ye kadar büyüme oranı 4.7, 2002 ile 2007 arası 5.7 olmuştur. Eğer ülkemiz 2002’ye kadar 5.7 büyüseydi bugünkü 850 milyarlık gayri safi milli hasılamız 2.3 trilyon dolar olacaktı. Şu an 17. büyük ekonomiye sahibiz. O zaman dünyanın 7.büyük ekonomisine sahip olacaktık. Fakat bizim büyümemizi istemediler. Koalisyon hükümetlerinin iç çekişmeleriyle krizlerle siyasi çekişmelerle ekonomimizi heba ettik. Sürekli söylüyoruz bu sistem kriz üretiyor, bu sistem bizi büyütmüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle inşallah ülke olarak büyüme oranlarımız daha yüksek seviyelerde olacak” açıklamasını yaptı. Milletvekili Mustafa Savaş, “Avrupa’da önemli bir kuruluş 2029’da Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 2 trilyon 900 milyar dolar olacağını söylüyor. Ekonomimizi 3.5 kat büyüttük. Ekonomimizi bir 3.5 kat daha büyüyeceğini öngörüyor. Ama bizim içerdekiler hala anlayamadı. Bizim bu potansiyeli, bu kaynakları, bu dinamik nüfusu, bu coğrafyanın avantajlarını yabancılar anlamış fakat bizim içimizdeki muhalefet anlayabilmiş değil. Bu coğrafyada 3 saatlik bir mesafede 1 milyar 600 milyon kişiye erişebiliyoruz. Lojistik anlamda çok büyük bir avantaj. Enerji anlamında bir enerji koridorundayız. Çin ile Londra arası enerjide İpekyolu, bunlar hayata geçtiğinde Türkiye’nin kazancı, ekonomik durumu dünya sıralamasında çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi. Savaş, “24 Haziran seçimleri için firmalarımızdan, sanayici ve işadamlarımızdan destek istedik. Sanayicimiz durumun farkında. Onlarda istikrardan yana. Sanayicimizin desteğiyle, firmalarımızın desteğiyle istikrar olursa güven ortamı olursa, istikrar devam ederse hep beraber kazanırız. Ülke kazanır, Türkiye kazanır. Aydın’ımızın gelişen, büyüyen Türkiye’den daha fazla pay alabilmesi için sanayicilerimiz ve iş adamlarımızla birlikte daha çok istişare ve daha çok koordineli olarak var gücümüzle hep birlikte gece gündüz çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri çalışmaları kapsamında Efeler’ de Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettiği bildirildi.

AYDIN- AK Parti’den yapılan açıklamaya göre, Sur Çelik Kapı, Alpler Ziraat Aletleri, Zeyko Zeytincilik ve Gezici Mandıra Süt Ürünleri Fabrika çalışanlarının ve yöneticilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Mustafa Savaş, 24 Haziran seçimleri için destek istedi. Ziyarete Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ve İlçe yöneticileri de eşlik etti.

Savaş, “Türkiye ekonomisi 2018 yılı ilk çeyreğinde yüzde 7.4'lük büyüme ile Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldı” dedi.

DÜNYANIN 7. BÜYÜK EKONOMİSİNE SAHİP OLACAKTIK.

Mustafa Savaş, “Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca 2002’ye kadar büyüme oranı 4.7, 2002 ile 2007 arası 5.7 olmuştur. Eğer ülkemiz 2002’ye kadar 5.7 büyüseydi bugünkü 850 milyarlık gayri safi milli hasılamız 2.3 trilyon dolar olacaktı. Şu an 17. büyük ekonomiye sahibiz. O zaman dünyanın 7.büyük ekonomisine sahip olacaktık. Fakat bizim büyümemizi istemediler. Koalisyon hükümetlerinin iç çekişmeleriyle krizlerle siyasi çekişmelerle ekonomimizi heba ettik. Sürekli söylüyoruz bu sistem kriz üretiyor, bu sistem bizi büyütmüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle inşallah ülke olarak büyüme oranlarımız daha yüksek seviyelerde olacak” açıklamasını yaptı.

Milletvekili Mustafa Savaş, “Avrupa’da önemli bir kuruluş 2029’da Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 2 trilyon 900 milyar dolar olacağını söylüyor. Ekonomimizi 3.5 kat büyüttük. Ekonomimizi bir 3.5 kat daha büyüyeceğini öngörüyor. Ama bizim içerdekiler hala anlayamadı. Bizim bu potansiyeli, bu kaynakları, bu dinamik nüfusu, bu coğrafyanın avantajlarını yabancılar anlamış fakat bizim içimizdeki muhalefet anlayabilmiş değil. Bu coğrafyada 3 saatlik bir mesafede 1 milyar 600 milyon kişiye erişebiliyoruz. Lojistik anlamda çok büyük bir avantaj. Enerji anlamında bir enerji koridorundayız. Çin ile Londra arası enerjide İpekyolu, bunlar hayata geçtiğinde Türkiye’nin kazancı, ekonomik durumu dünya sıralamasında çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

Savaş, “24 Haziran seçimleri için firmalarımızdan, sanayici ve işadamlarımızdan destek istedik. Sanayicimiz durumun farkında. Onlarda istikrardan yana. Sanayicimizin desteğiyle, firmalarımızın desteğiyle istikrar olursa güven ortamı olursa, istikrar devam ederse hep beraber kazanırız. Ülke kazanır, Türkiye kazanır. Aydın’ımızın gelişen, büyüyen Türkiye’den daha fazla pay alabilmesi için sanayicilerimiz ve iş adamlarımızla birlikte daha çok istişare ve daha çok koordineli olarak var gücümüzle hep birlikte gece gündüz çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.