Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ak Parti’de güven sorunu

SİYASET 29.12.2017 - 12:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2929+ kez okundu.
 

Ak Parti’de güven sorunu

Ak Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü’den şok çıkış. Yapılacak olan olağan kongrede ilçe başkanlığına yeniden aday olacağını açıklayan Cenk Ünlü, yaptığı yazılı açıklamayla, adaylıktan güven sorunu nedeniyle vazgeçtiğini duyurdu.

AYDIN Yazılı açıklamasında adaylıktan çekilme gerekçesi olarak, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün bir gazete çıkan sözlerini gösteren Cenk Ünlü, il başkanının Didim için güvensizlik beyanında bulunduğunu söyledi. 30 Mart 2014 seçimlerinden önce 26 Şubat 2014 tarihinde dönemin teşkilattan sorumlu genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in takdiriyle Ak Parti Didim İlçe Başkanı olarak atandığını, ardından 12 Kasım 2014'te 5. Olağan Kongre sürecinde tekrar ilçe başkanlığı görevine seçildiğini, geçtiğimiz günlerde de 6. Olağan Kongre sürecinde ilçe temayül yoklaması ve Teşkilattan Sorumlu genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Bey'in takdirleriyle 28 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresin genel merkez adayı olarak görevlendirildiğini anlatan Cenk Ünlü, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Ancak dün il başkanımız Sayın Ahmet Ertürk'ün Ses Gazetesi’nde yayınlanan talihsiz açıklaması ve tamamını dinleme şansı bulduğum ses kaydı neticesinde bir karar alıp bu açıklamayı yapmayı siyaseten uygun buldum. Sayın İl Başkanımız Ahmet Ertürk Beyefendi dün Didim Genç İşadamları Derneği’ni kabul ettiği görüşmede genel merkezin kararına rağmen temayül sürecinin aceleye geldiğinin, daha farklı kişilerle 2019 seçimlerine gidilebileceğini ifade etmiştir. Bu noktada partimizin Aydın'da ve Didim'de 2019 seçimlerinde en yüksek başarıyı yakalayabilmesi için özveride bulunmam gerektiğini düşünmekteyim. Siyaset ekip işidir, takım ruhu gerektirir. Liderin takımına ve ekibine inanması şarttır. Aynı şekilde ekipte liderine koşulsuz sahip çıkmak ve arkasında durmak zorundadır. 2019'da Aydın'da özlenen Ak Parti zaferini partililerimize yaşatabilmesi için il başkanımızın ekibiyle ilgili kafasında soru işareti olmaması gerekir. İl başkanımızın inandığı bir ekiple yola devam edebilmesi için 6. Olağan Kongre sürecinde aday olmayacağım. Bileğimizin hakkı, genel merkezimizin takdiriyle kazandığımız ilçe başkanlığını, alnımızın akıyla teslim etmeyi biliriz. Partimizde makamlar ve mevkiler gelir geçer. Aslolan dava bilinciyle memlekete, millete hizmet etmektir. Bu noktada her zaman desteklerini htiğim, bugüne kadar siyaseten hep arkamda duran ana kademe arkadaşlarım, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve ekipleri, değerli mahalle başkanlarım ve teşkilatımızın kıymetli üyelerine ve aileme teşekkür etmek isterim. İl başkanımızın Didim'de başarısızlık öngörüsü, ilçemizde Ak davaya gönül vermiş yol arkadaşlarımızı asla ümitsizliğe sevk etmemelidir. Her seçim kendi fırsatını yaratır. 2014 seçimlerinde Didim'de 165 oy farkla seçimi kaybettik. 2019 yerel seçimlerinde de iyi bir aday, sıkı bir teşkilat çalışması ile Didim Ak Parti teşkilatı, son derece kırılgan CHP Didim örgütü nedeniyle her zaman seçime ortaktır. 6. olağan ilçe kongremizde seçilecek olan arkadaşıma ve yeni yönetimine şimdiden başarılar diliyorum. Yeni yönetimin her daim yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Bu davada görev alacak tüm arkadaşlarımın Allah yar ve yardımcısı olsun.”
Ak Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü’den şok çıkış. Yapılacak olan olağan kongrede ilçe başkanlığına yeniden aday olacağını açıklayan Cenk Ünlü, yaptığı yazılı açıklamayla, adaylıktan güven sorunu nedeniyle vazgeçtiğini duyurdu.

AYDIN Yazılı açıklamasında adaylıktan çekilme gerekçesi olarak, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün bir gazete çıkan sözlerini gösteren Cenk Ünlü, il başkanının Didim için güvensizlik beyanında bulunduğunu söyledi.

30 Mart 2014 seçimlerinden önce 26 Şubat 2014 tarihinde dönemin teşkilattan sorumlu genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in takdiriyle Ak Parti Didim İlçe Başkanı olarak atandığını, ardından 12 Kasım 2014'te 5. Olağan Kongre sürecinde tekrar ilçe başkanlığı görevine seçildiğini, geçtiğimiz günlerde de 6. Olağan Kongre sürecinde ilçe temayül yoklaması ve Teşkilattan Sorumlu genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Bey'in takdirleriyle 28 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresin genel merkez adayı olarak görevlendirildiğini anlatan Cenk Ünlü, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Ancak dün il başkanımız Sayın Ahmet Ertürk'ün Ses Gazetesi’nde yayınlanan talihsiz açıklaması ve tamamını dinleme şansı bulduğum ses kaydı neticesinde bir karar alıp bu açıklamayı yapmayı siyaseten uygun buldum.

Sayın İl Başkanımız Ahmet Ertürk Beyefendi dün Didim Genç İşadamları Derneği’ni kabul ettiği görüşmede genel merkezin kararına rağmen temayül sürecinin aceleye geldiğinin, daha farklı kişilerle 2019 seçimlerine gidilebileceğini ifade etmiştir. Bu noktada partimizin Aydın'da ve Didim'de 2019 seçimlerinde en yüksek başarıyı yakalayabilmesi için özveride bulunmam gerektiğini düşünmekteyim.

Siyaset ekip işidir, takım ruhu gerektirir. Liderin takımına ve ekibine inanması şarttır. Aynı şekilde ekipte liderine koşulsuz sahip çıkmak ve arkasında durmak zorundadır.

2019'da Aydın'da özlenen Ak Parti zaferini partililerimize yaşatabilmesi için il başkanımızın ekibiyle ilgili kafasında soru işareti olmaması gerekir. İl başkanımızın inandığı bir ekiple yola devam edebilmesi için 6. Olağan Kongre sürecinde aday olmayacağım. Bileğimizin hakkı, genel merkezimizin takdiriyle kazandığımız ilçe başkanlığını, alnımızın akıyla teslim etmeyi biliriz. Partimizde makamlar ve mevkiler gelir geçer. Aslolan dava bilinciyle memlekete, millete hizmet etmektir.

Bu noktada her zaman desteklerini htiğim, bugüne kadar siyaseten hep arkamda duran ana kademe arkadaşlarım, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve ekipleri, değerli mahalle başkanlarım ve teşkilatımızın kıymetli üyelerine ve aileme teşekkür etmek isterim.

İl başkanımızın Didim'de başarısızlık öngörüsü, ilçemizde Ak davaya gönül vermiş yol arkadaşlarımızı asla ümitsizliğe sevk etmemelidir. Her seçim kendi fırsatını yaratır. 2014 seçimlerinde Didim'de 165 oy farkla seçimi kaybettik. 2019 yerel seçimlerinde de iyi bir aday, sıkı bir teşkilat çalışması ile Didim Ak Parti teşkilatı, son derece kırılgan CHP Didim örgütü nedeniyle her zaman seçime ortaktır.

6. olağan ilçe kongremizde seçilecek olan arkadaşıma ve yeni yönetimine şimdiden başarılar diliyorum. Yeni yönetimin her daim yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Bu davada görev alacak tüm arkadaşlarımın Allah yar ve yardımcısı olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.