Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AK Parti Aydın İl’de yönetim krizi

SİYASET 21.01.2018 - 15:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2902+ kez okundu.
 

AK Parti Aydın İl’de yönetim krizi

2002 seçimlerinden bu yana ülke genelinde her seçimde oyunu artıran Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Aydın’da bu ivmeyi bir türlü kazanamadığı gibi, şimdi de “yönetim sorunu yaşıyor” gibi belirsizlikle yoluna devam ediyor.

AYDIN- 10 Kasım 2017 tarihinde Aydın İl Başkanlığı görevini üstlenen deneyimli siyasetçi Ahmet Ertürk’ün, bugüne dek kendi yönetimini oluşturup açıklamaması dikkat çekerken, ilçe kongrelerinin il yönetimsiz gerçekleşmesi kamuoyunda zafiyet olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmeler, Ak Parti Aydın Teşkilatı ile ilgili çeşitli soruları gündeme getiriyor. ERTÜRK TEK BAŞINA MI? AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu oluşturuldu da kamuoyuna mı açıklanmıyor? Oluşturuldu ise, Siyasi Partiler Kanunu gereği 45 gün içinde kongreye gitmesi gerekmiyor mu? Kongreye gidilmemesi, her 45 günde bir yeniden atama yapılmasıyla mı telafi ediliyor? İlçe kongrelerini tek başına İl Başkanı Ahmet Ertürk mü koordine etti? GÜVENLİK SORUNU Bir iktidar partisinin bu kadar uzun süre yönetimsiz kalması, gelecek seçimlere olumsuz yansımayacak mı? “Listemizi genel merkeze verdik, güvenlik soruşturması uzadı” şeklinde yapılan açıklama hala geçerli mi? Güvenlik soruşturması kaç ayda biter? Liste, FETÖ’cülük veya başka bir konuda mı güvenlik soruşturmasına takılıyor? KAMUOYU MERAKI “Ak Parti Aydın İl Yönetim Kurulu’nun tam kadro açıklanması için İl Kongresi mi bekleniyor?” diye sorular da var. Deneyimli siyasetçi İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün, hem parti teşkilatını, hem Aydın kamuoyunu bilgilendirmek üzere soruları aydınlatacak bir açıklama yapması bekleniyor. Sıkıntının nedeni o zaman daha iyi anlaşılacaktır.
2002 seçimlerinden bu yana ülke genelinde her seçimde oyunu artıran Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Aydın’da bu ivmeyi bir türlü kazanamadığı gibi, şimdi de “yönetim sorunu yaşıyor” gibi belirsizlikle yoluna devam ediyor.

AYDIN- 10 Kasım 2017 tarihinde Aydın İl Başkanlığı görevini üstlenen deneyimli siyasetçi Ahmet Ertürk’ün, bugüne dek kendi yönetimini oluşturup açıklamaması dikkat çekerken, ilçe kongrelerinin il yönetimsiz gerçekleşmesi kamuoyunda zafiyet olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmeler, Ak Parti Aydın Teşkilatı ile ilgili çeşitli soruları gündeme getiriyor.

ERTÜRK TEK BAŞINA MI?

AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu oluşturuldu da kamuoyuna mı açıklanmıyor? Oluşturuldu ise, Siyasi Partiler Kanunu gereği 45 gün içinde kongreye gitmesi gerekmiyor mu? Kongreye gidilmemesi, her 45 günde bir yeniden atama yapılmasıyla mı telafi ediliyor? İlçe kongrelerini tek başına İl Başkanı Ahmet Ertürk mü koordine etti?

GÜVENLİK SORUNU

Bir iktidar partisinin bu kadar uzun süre yönetimsiz kalması, gelecek seçimlere olumsuz yansımayacak mı? “Listemizi genel merkeze verdik, güvenlik soruşturması uzadı” şeklinde yapılan açıklama hala geçerli mi? Güvenlik soruşturması kaç ayda biter? Liste, FETÖ’cülük veya başka bir konuda mı güvenlik soruşturmasına takılıyor?

KAMUOYU MERAKI

“Ak Parti Aydın İl Yönetim Kurulu’nun tam kadro açıklanması için İl Kongresi mi bekleniyor?” diye sorular da var. Deneyimli siyasetçi İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün, hem parti teşkilatını, hem Aydın kamuoyunu bilgilendirmek üzere soruları aydınlatacak bir açıklama yapması bekleniyor. Sıkıntının nedeni o zaman daha iyi anlaşılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.