Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AK Parti adaylık takvimini açıkladı

SİYASET 03.11.2018 - 16:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2795+ kez okundu.
 

AK Parti adaylık takvimini açıkladı

AK Parti, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde adaylık iş ve işlemlerine ilişkin usul ve esasları açıkladı.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı sonucunda kararlaştırılan adaylık iş ve işlemlerine ilişkin usul ve esaslar şöyle: Belediye Başkanlıkları Aday Adaylığı başvuruları, 05 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayıp 12 Kasım 2018 Pazartesi günü sona erecek. Belediye ve İl Genel Meclisi üyelikleri için başvurular ise, 05 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayıp 03 Aralık 2018 Pazartesi günü sona erecek. Adaylar başvurularını ‘‘aksecim.akparti.org.tr’’ adresinde bulunan seçim formlarını, e-başvuru yöntemi ile doldurup sisteme kaydolarak adaylık ön başvurusu gerçekleştirecekler. Büyükşehir ve İl Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuruları, Genel Merkez veya AK Parti İl Başkanlıkları’na, İlçe ve Belde Başkan Aday Adaylığı başvuruları, il başkanlıkları veya İlçe başkanlıklarına, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelikleri Aday Adaylığı başvuruları, ilçe başkanlıklarına yazılı olarak yapılabilecek. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde aday olabilmek için kanun gereği istifa etmesi gerekenlerin, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla, 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar istifa etmeleri gerektiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, tüm seçim çevrelerinde, parti adaylarının tespiti ve sıralamasında ‘Merkez Yoklaması’ usulü uygulanacağı kaydedildi. Muhammet ÖZDEMİR
AK Parti, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde adaylık iş ve işlemlerine ilişkin usul ve esasları açıkladı.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı sonucunda kararlaştırılan adaylık iş ve işlemlerine ilişkin usul ve esaslar şöyle:

Belediye Başkanlıkları Aday Adaylığı başvuruları, 05 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayıp 12 Kasım 2018 Pazartesi günü sona erecek.

Belediye ve İl Genel Meclisi üyelikleri için başvurular ise, 05 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayıp 03 Aralık 2018 Pazartesi günü sona erecek.

Adaylar başvurularını ‘‘aksecim.akparti.org.tr’’ adresinde bulunan seçim formlarını, e-başvuru yöntemi ile doldurup sisteme kaydolarak adaylık ön başvurusu gerçekleştirecekler.

Büyükşehir ve İl Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuruları, Genel Merkez veya AK Parti İl Başkanlıkları’na, İlçe ve Belde Başkan Aday Adaylığı başvuruları, il başkanlıkları veya İlçe başkanlıklarına, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelikleri Aday Adaylığı başvuruları, ilçe başkanlıklarına yazılı olarak yapılabilecek.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde aday olabilmek için kanun gereği istifa etmesi gerekenlerin, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla, 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar istifa etmeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, tüm seçim çevrelerinde, parti adaylarının tespiti ve sıralamasında ‘Merkez Yoklaması’ usulü uygulanacağı kaydedildi. Muhammet ÖZDEMİR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.