Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ahmet Özhan’dan Musiki Sohbeti

KÜLTÜR 08.02.2015 - 00:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3520+ kez okundu.
 

Ahmet Özhan’dan Musiki Sohbeti

Eyüplü vatandaşlar musiki sohbetinde bir araya geldiler.

Eyüplü vatandaşlar ‘müziğin ve irfanın bu kadim ocağında sanat ve onun mana dünyası’ üzerine Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen musiki sohbetinde bir araya geldiler. Türk sanat müziğinin usta ismi Ahmet Özhan’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbette vatandaşlar sanat üzerine, musiki üzerine Ahmet Özhan’ın düşüncelerinden faydalandı. Bu tür etkinliklerde yer almaktan çok büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Türk sanat müziğinin usta ismi Ahmet Özhan, “Sosyal alanın yaşam biçimlenmesi içinde çeşitli toplantılarıyla düğünlerle, derneklerle bir takım vecibelerle musiki yapılır. Ancak musiki için çeşitli tarifler yapılmıştır. Cennet sedası denmiştir, cennet kapılarının açılış sesleri denmiştir, buna birçok benzetmeler yapılmıştır. Bunun yansıması olarak sosyal ortamda da insanların hangi gayeyle bir araya geldikleri söz konusuysa o gayeye uygun olarak mutlaka musikide var olmuştur. Camilerde de musiki yapılmıştır, enstrüman kullanılmadan. Sesle musiki yapılmıştır, ezan, kameti mevlit, kas-ait, temcit bunların hepsi musikiyle icra edilen ve ibadete insanları ibadete hazırlayan, insanın özündeki saklı hazineyi açığa çıkarmakta ciddi bir fayda temin edilen musikinin kullanış biçimleridir" dedi.
Eyüplü vatandaşlar musiki sohbetinde bir araya geldiler.

Eyüplü vatandaşlar ‘müziğin ve irfanın bu kadim ocağında sanat ve onun mana dünyası’ üzerine Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen musiki sohbetinde bir araya geldiler. Türk sanat müziğinin usta ismi Ahmet Özhan’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbette vatandaşlar sanat üzerine, musiki üzerine Ahmet Özhan’ın düşüncelerinden faydalandı.

Bu tür etkinliklerde yer almaktan çok büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Türk sanat müziğinin usta ismi Ahmet Özhan, “Sosyal alanın yaşam biçimlenmesi içinde çeşitli toplantılarıyla düğünlerle, derneklerle bir takım vecibelerle musiki yapılır. Ancak musiki için çeşitli tarifler yapılmıştır. Cennet sedası denmiştir, cennet kapılarının açılış sesleri denmiştir, buna birçok benzetmeler yapılmıştır.

Bunun yansıması olarak sosyal ortamda da insanların hangi gayeyle bir araya geldikleri söz konusuysa o gayeye uygun olarak mutlaka musikide var olmuştur. Camilerde de musiki yapılmıştır, enstrüman kullanılmadan. Sesle musiki yapılmıştır, ezan, kameti mevlit, kas-ait, temcit bunların hepsi musikiyle icra edilen ve ibadete insanları ibadete hazırlayan, insanın özündeki saklı hazineyi açığa çıkarmakta ciddi bir fayda temin edilen musikinin kullanış biçimleridir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.