Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ahilik haftası kutlamaları başladı

GÜNCEL 17.09.2018 - 19:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4273+ kez okundu.
 

Ahilik haftası kutlamaları başladı

Ahilik Köşesi Vali Köşger tarafından açıldı

AYDIN- Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde 10 yıldır ülke genelinde kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in ‘Ahilik Köşesi’ açılışı ile başladı. Aydın Esnaf Odaları Birliği tarafından Birlik Binasının girişinde oluşturulan ‘Ahilik Köşesi’ törenle açıldı. Açılışa Aydın valisi yavuz Selim Köşger, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Oda Başkanları ve ahiler katıldı. Türkiye’de 1987 yılından 2008 yılına kadar Ahilik Haftası’nın sadece Kırşehir’de 2008 yılından bu yana da ülke genelinde kutlandığını belirten AYESOB başkanı Selahittin Çetindoğan, “Bu köşe ile esnafımızı geçmişten günümüze bir yolculuk yapacak. Eskiden beri kullanılan ve bugün pek çok kişinin tanımadığı pek çok alet ve edavatı bu köşemizde sergileyerek yeni nesil ile eskiler arasında bir köprü oluşturmayı hedefledik. Bu köşe ile aynı zamanda Ahi Evran’ı gençlerimize daha iyi tanıtmayı da hedefliyoruz” dedi. Geçmiş ile bağların korunmasının önemine değinen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ‘Ahilik Köşesi’nde sergilenen eserler hakkında bilgi alarak bu köşenin daha da güçlendirilip genişletilmesini istedi. Vali Köşger, daha sonra Başkan Çetindoğan’ın makamına geçerek tüm esnafın günlerini kutlayıp Aydın'daki esnaf hakkında Başkan Çetindoğan'dan bilgi aldı.
Ahilik Köşesi Vali Köşger tarafından açıldı

AYDIN- Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde 10 yıldır ülke genelinde kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in ‘Ahilik Köşesi’ açılışı ile başladı.

Aydın Esnaf Odaları Birliği tarafından Birlik Binasının girişinde oluşturulan ‘Ahilik Köşesi’ törenle açıldı. Açılışa Aydın valisi yavuz Selim Köşger, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Oda Başkanları ve ahiler katıldı.

Türkiye’de 1987 yılından 2008 yılına kadar Ahilik Haftası’nın sadece Kırşehir’de 2008 yılından bu yana da ülke genelinde kutlandığını belirten AYESOB başkanı Selahittin Çetindoğan, “Bu köşe ile esnafımızı geçmişten günümüze bir yolculuk yapacak. Eskiden beri kullanılan ve bugün pek çok kişinin tanımadığı pek çok alet ve edavatı bu köşemizde sergileyerek yeni nesil ile eskiler arasında bir köprü oluşturmayı hedefledik. Bu köşe ile aynı zamanda Ahi Evran’ı gençlerimize daha iyi tanıtmayı da hedefliyoruz” dedi.

Geçmiş ile bağların korunmasının önemine değinen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ‘Ahilik Köşesi’nde sergilenen eserler hakkında bilgi alarak bu köşenin daha da güçlendirilip genişletilmesini istedi. Vali Köşger, daha sonra Başkan Çetindoğan’ın makamına geçerek tüm esnafın günlerini kutlayıp Aydın'daki esnaf hakkında Başkan Çetindoğan'dan bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.