Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

AHD Kamera Sistemleri Nedir?

TEKNOLOJİ (YUG) - Haber Merkezi | 19.05.2020 - 23:15, Güncelleme: 21.02.2021 - 13:17 61257+ kez okundu.
 

AHD Kamera Sistemleri Nedir?

Gelişmiş Y / C sinyal filtreleme teknolojisi sayesinde renk kirliliğini azaltarak daha yüksek görüntü çözünürlüğü ile daha iyi görüntüleme imkanı sağlayan Yüksek çözünürlüklü AHD Kameralar tavsiye edilmektedir.

Analog HD Kamera olarak da bilinen AHD Kamera Sistemleri, Analog CCTV Sistemlerinin altyapısını kullanarak koaksiyel kablolar vasıtasıyla 500 metre iletişim mesafesine kadar analog video sinyalinin AHD-DVR Dijital Kayıt Cihazı tarafından işlenerek analog görüntüler sayısala çevrilerek sıkıştırıldıktan sonra kendi içindeki sabit disklerde kayıt altına alır ve 720p ve 1080p çözünürlükte elde ettiği görüntüleri talep edilmesi halinde istemcilere gönderebilmektedir. AHD Kameralar, Analog Kameralara göre gelişmiş Y / C sinyal filtreleme teknolojisi sayesinde renk kirliliğini azaltarak daha yüksek görüntü çözünürlüğü ile daha iyi görüntüleme imkanı sağlar. Sıkıştırılmamış video özelliğiyle eş zamanlı gönderim sağlayarak video gecikme sorunun önüne geçmektedir. AHD Sistemler D1 / 960H ürünleri ile uyumlu çalışmaktadır, kullanımı ve kurulumu  OSD menüsü ile kolay olmaktadır. Halihazırda kullanılan, Analog Kamera Sistemlerinde herhangi kablo ve altyapısında değişiklik yapılmadan, mevcut kameraları AHD Güvenlik Kameralarıyla ve DVR Kayıt Cihazını, AHD- DVR Kayıt Cihazı ile değiştirmek yeterli olmaktadır. 500 metreye kadar kayıt alabilen AHD Kamera Sistemleri telefon ya da akıllı cihazlar ile de takip edilebilmektedir. Bu nedenle, AHD kameralarını kullanan iş yeri sahipleri zaman kaybetmeden istedikleri mekanı görüntüleyerek kontrol edebilmektedir. Bu takip imkânı sayesinde herhangi acil bir durum olmadan önlem almak da mümkün olmaktadır. AHD Güvenlik Kamera Sistemleri, Analog Kamera ile aynı fiyatlara sahip olmasına rağmen HD Kalitesinde Yüksek Çözünürlüklü Görüntü vermesi genel olarak birçok alanda tercih edilmesini sağlamaktadır. AHD Kamera Sistemleri sunmuş oldukları Görüntü Kalitesi bakımından farklılık göstermektedir; HD Kamera Sistemleri Full HD Kamera Sistemleri 2 MP Kamera Sistemleri 3 MP Kamera Sistemleri 4 MP Kamera Sistemleri 5 MP Kamera Sistemleri ve üzeri özelliklere sahip AHD Güvenlik Kamera Sistemleri AHD KAMERA SİSTEMLERİNİN KULLANIM ALANLARI AHD Kamera Sistemleri Kullanım Alanları, ev, işyeri, okullar, otoparklar, alışveriş merkezleri gibi her mekanda rahatlıkla uygulanabilecek şekilde tasarlanmaktadır. İç ve dış mekanlar için üretilen Kameraların farklı özelliklere sahip olması nedeni ile seçilecek olan AHD Kameranın mekanın ışık yoğunluğunun ( lux seviyesi) , çözünürlüğünün ve ışığa olan ihtiyacının kullanılacak olan mekana uygun olup olmadığı kontrol edilmeli ve loş ya da karanlık bir mekan için seçilecek olan kameraların, görüntüleme çipleri ve kaliteleri yüksek seviyede olması gerekmektedir. AHD Kamera Modelleri özelliklerine göre dört farklı modele sahip olmaktadır, Bunlar; AHD IR Bullet Kamera AHD Speed Dome Kamera AHD Dome Kamera AHD Box Kutu Kamera “Siz de mevcut Güvenlik Kamera Sisteminizi Gazi Information Teknoloji güvencesiyle AHD teknolojisine geçin.
Gelişmiş Y / C sinyal filtreleme teknolojisi sayesinde renk kirliliğini azaltarak daha yüksek görüntü çözünürlüğü ile daha iyi görüntüleme imkanı sağlayan Yüksek çözünürlüklü AHD Kameralar tavsiye edilmektedir.

Analog HD Kamera olarak da bilinen AHD Kamera Sistemleri, Analog CCTV Sistemlerinin altyapısını kullanarak koaksiyel kablolar vasıtasıyla 500 metre iletişim mesafesine kadar analog video sinyalinin AHD-DVR Dijital Kayıt Cihazı tarafından işlenerek analog görüntüler sayısala çevrilerek sıkıştırıldıktan sonra kendi içindeki sabit disklerde kayıt altına alır ve 720p ve 1080p çözünürlükte elde ettiği görüntüleri talep edilmesi halinde istemcilere gönderebilmektedir.

AHD Kameralar, Analog Kameralara göre gelişmiş Y / C sinyal filtreleme teknolojisi sayesinde renk kirliliğini azaltarak daha yüksek görüntü çözünürlüğü ile daha iyi görüntüleme imkanı sağlar. Sıkıştırılmamış video özelliğiyle eş zamanlı gönderim sağlayarak video gecikme sorunun önüne geçmektedir.

AHD Sistemler D1 / 960H ürünleri ile uyumlu çalışmaktadır, kullanımı ve kurulumu  OSD menüsü ile kolay olmaktadır.

Halihazırda kullanılan, Analog Kamera Sistemlerinde herhangi kablo ve altyapısında değişiklik yapılmadan, mevcut kameraları AHD Güvenlik Kameralarıyla ve DVR Kayıt Cihazını, AHD- DVR Kayıt Cihazı ile değiştirmek yeterli olmaktadır.

500 metreye kadar kayıt alabilen AHD Kamera Sistemleri telefon ya da akıllı cihazlar ile de takip edilebilmektedir. Bu nedenle, AHD kameralarını kullanan iş yeri sahipleri zaman kaybetmeden istedikleri mekanı görüntüleyerek kontrol edebilmektedir. Bu takip imkânı sayesinde herhangi acil bir durum olmadan önlem almak da mümkün olmaktadır.

AHD Güvenlik Kamera Sistemleri, Analog Kamera ile aynı fiyatlara sahip olmasına rağmen HD Kalitesinde Yüksek Çözünürlüklü Görüntü vermesi genel olarak birçok alanda tercih edilmesini sağlamaktadır.

AHD Kamera Sistemleri sunmuş oldukları Görüntü Kalitesi bakımından farklılık göstermektedir;

  • HD Kamera Sistemleri
  • Full HD Kamera Sistemleri
  • 2 MP Kamera Sistemleri
  • 3 MP Kamera Sistemleri
  • 4 MP Kamera Sistemleri
  • 5 MP Kamera Sistemleri ve üzeri özelliklere sahip AHD Güvenlik Kamera Sistemleri

AHD KAMERA SİSTEMLERİNİN KULLANIM ALANLARI

AHD Kamera Sistemleri Kullanım Alanları, ev, işyeri, okullar, otoparklar, alışveriş merkezleri gibi her mekanda rahatlıkla uygulanabilecek şekilde tasarlanmaktadır. İç ve dış mekanlar için üretilen Kameraların farklı özelliklere sahip olması nedeni ile seçilecek olan AHD Kameranın mekanın ışık yoğunluğunun ( lux seviyesi) , çözünürlüğünün ve ışığa olan ihtiyacının kullanılacak olan mekana uygun olup olmadığı kontrol edilmeli ve loş ya da karanlık bir mekan için seçilecek olan kameraların, görüntüleme çipleri ve kaliteleri yüksek seviyede olması gerekmektedir.

AHD Kamera Modelleri özelliklerine göre dört farklı modele sahip olmaktadır, Bunlar;

  • AHD IR Bullet Kamera
  • AHD Speed Dome Kamera
  • AHD Dome Kamera
  • AHD Box Kutu Kamera

“Siz de mevcut Güvenlik Kamera Sisteminizi Gazi Information Teknoloji güvencesiyle AHD teknolojisine geçin.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.