Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ağır cezası var

BİLİM 10.08.2015 - 18:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3998+ kez okundu.
 

Ağır cezası var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK , istenmeyen SMS, e-posta ve sesli aramaların kolayca şikayet edilebilmesine imkan sağladı.

1 Mayıs tarihinden itibaren pazarlama ve tanıtım amaçlı SMS, e-posta ve sesli aramaların izinsiz olarak yapılması yasaklandı. Buna rağmen birçok işletme vatandaşlara izinsiz SMS ve e-posta göndermeye devam ediyor. BTK’nın tüketici şikayetleri için oluşturduğu https://tuketici.btk.gov.tr adresine girilerek istenmeyen SMS, e-posta ve sesli aramalar şikayet edilebiliyor. BTK’ya sadece elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren GSM operatörleri ile sabit telefon operatörleri, kablo ve uydu TV hizmeti veren şirketler ile internet servis sağlayıcısı şirketler tarafından gönderilen istenmeyen SMS ve e-posta ile sesli aramalar şikayet edilebilecek. Diğer alanlardaki şikayetler ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yapılacak. AĞIR CEZASI VAR Elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren işletmelerin izinsiz SMS,e-posta ve sesli arama yapmaları halinde bir önceki yıllık cirolarını yüzde 3’ü oranında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalacaklar.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK , istenmeyen SMS, e-posta ve sesli aramaların kolayca şikayet edilebilmesine imkan sağladı.

1 Mayıs tarihinden itibaren pazarlama ve tanıtım amaçlı SMS, e-posta ve sesli aramaların izinsiz olarak yapılması yasaklandı. Buna rağmen birçok işletme vatandaşlara izinsiz SMS ve e-posta göndermeye devam ediyor.

BTK’nın tüketici şikayetleri için oluşturduğu https://tuketici.btk.gov.tr adresine girilerek istenmeyen SMS, e-posta ve sesli aramalar şikayet edilebiliyor. BTK’ya sadece elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren GSM operatörleri ile sabit telefon operatörleri, kablo ve uydu TV hizmeti veren şirketler ile internet servis sağlayıcısı şirketler tarafından gönderilen istenmeyen SMS ve e-posta ile sesli aramalar şikayet edilebilecek. Diğer alanlardaki şikayetler ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yapılacak.

AĞIR CEZASI VAR

Elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren işletmelerin izinsiz SMS,e-posta ve sesli arama yapmaları halinde bir önceki yıllık cirolarını yüzde 3’ü oranında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.