Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AGC’de görev dağılımı yapıldı

GÜNCEL 27.01.2019 - 14:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2834+ kez okundu.
 

AGC’de görev dağılımı yapıldı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Üyeleri’nin, geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyen Semra Şener başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, AGC Başkanı Semra Şener öncülüğünde yapılan toplantı, 26 yıl önce bir suikasta kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve 18 yıl önce şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anılarak başladı. Uğur Mumcu’nun, gazeteciyi, “Haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlarına sunan insan demektir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Sır saklayan, haber ve bilgi kaynağını gizlemesini bilen, gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir” şeklinde tarif ettiğini hatırlatan AGC Başkanı Şener, “Aydın’da görev yapan gazetecilerin de tıpkı Mumcu’nun tarifinde olduğu gibi olaya, belgeye ve bilgiye dayalı haber yapabilmeleri, istedikleri bilgi ve belgelere ulaşabilmeleri için gerekli kurumlarla temas içerisine gireceğiz” dedi. Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıya yönetim kurulu üyesi Ergün Korkmaz, Mehmet Öztürk, İbrahim Kılınç, Erdal Gündüz, Nijer Sağlık, Abdurrahman Fırat, Betül Çolak, Hüsamettin Kaçar, Mehmet Özçakır ve Murat Şenbaklavacı katıldı. Toplantıda yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı. AGC Başkan Yardımcıları İbrahim Kılınç, Betül Çolak ve Erdal Gündüz, Sayman Hüsamettin Kaçar, Genel Sekreter Mehmet Özçakır ve Genel Sekreter Yardımcısı Nijer Sağlık seçildi. AGC Yönetimi tarafından Genç Gazeteciler Komisyonu ve Kadın Gazeteciler Komisyonu da kuruldu. Genç Gazeteciler Komisyonu’nun koordinasyonunu sağlamak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Fırat, Kadın Gazeteciler Komisyonu’nun koordinasyonunu sağlamak için ise Yönetim Kurulu Üyesi Betül Çolak görevlendirdi. Kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla AGC Yönetimi, Başkan Şener öncülüğünde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi’nin yeni atanan Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirme kararı aldı.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Üyeleri’nin, geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyen Semra Şener başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, AGC Başkanı Semra Şener öncülüğünde yapılan toplantı, 26 yıl önce bir suikasta kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve 18 yıl önce şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anılarak başladı.

Uğur Mumcu’nun, gazeteciyi, “Haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlarına sunan insan demektir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Sır saklayan, haber ve bilgi kaynağını gizlemesini bilen, gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir” şeklinde tarif ettiğini hatırlatan AGC Başkanı Şener, “Aydın’da görev yapan gazetecilerin de tıpkı Mumcu’nun tarifinde olduğu gibi olaya, belgeye ve bilgiye dayalı haber yapabilmeleri, istedikleri bilgi ve belgelere ulaşabilmeleri için gerekli kurumlarla temas içerisine gireceğiz” dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıya yönetim kurulu üyesi Ergün Korkmaz, Mehmet Öztürk, İbrahim Kılınç, Erdal Gündüz, Nijer Sağlık, Abdurrahman Fırat, Betül Çolak, Hüsamettin Kaçar, Mehmet Özçakır ve Murat Şenbaklavacı katıldı.

Toplantıda yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı. AGC Başkan Yardımcıları İbrahim Kılınç, Betül Çolak ve Erdal Gündüz, Sayman Hüsamettin Kaçar, Genel Sekreter Mehmet Özçakır ve Genel Sekreter Yardımcısı Nijer Sağlık seçildi.

AGC Yönetimi tarafından Genç Gazeteciler Komisyonu ve Kadın Gazeteciler Komisyonu da kuruldu.

Genç Gazeteciler Komisyonu’nun koordinasyonunu sağlamak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Fırat, Kadın Gazeteciler Komisyonu’nun koordinasyonunu sağlamak için ise Yönetim Kurulu Üyesi Betül Çolak görevlendirdi.

Kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla AGC Yönetimi, Başkan Şener öncülüğünde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi’nin yeni atanan Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirme kararı aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.