Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

AGC, Gazeteciler Bayramı’nı kutladı

GÜNCEL 21.10.2016 - 18:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1624+ kez okundu.
 

AGC, Gazeteciler Bayramı’nı kutladı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şener, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutladı.

AYDIN- Şener yaptığı açıklamada, 21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesi'nin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarıldığını belirterek, 21 Ekimin  'Gazeteciler Basın Bayramı' olarak kutlandığını kaydetti. AGC Başkanı Şener, “Osmanlı İmparatorluğu Devleti’nin ilk yayın organı 1 Kasım1783’de “Takvim-i Vekayi” yayına başladı. Daha sonra adı “Ceride-i Resmiye”, daha sonra da “Resmi Gazete” oldu. 21 Ekim 1860’da ise Tercüman-ı Ahvâl gazetesi yayın hayatına girdi. Agâh Efendi’nin, İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkardığı bu sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü Türk Basınınca da benimsenmiş olup Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı” dedi. Şener, “Bugün toplumun, aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir. Gazetecilik mesleği, 24 saat boyunca süren zor bir meslektir. Fedakarlık isteyen bir meslektir. Toplumu haberdar etmek ve üstelik bunu yaparken tarafsız, yorumsuz bir şekilde gerçekleştirmek özveri gerektirir. İlkeli ve dürüst olmak gazetecinin düsturudur” şeklinde konuştu. Başkan Şener açıklamasını şöyle sürdürdü: “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın, özgürce haberlerini yapabilmelidir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Bunu sağlayacak ise basındır. Onun için basın, özgür olmalıdır. Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir. Yaygın ve yerel basın bugün sorunlarla karşılaşmaktadır. Özellikle yerel basın üzerindeki sorunlar uzun yıllardır bir türlü çözülememektedir. Yerel basın kan kaybetmektedir. Devletimizi yönetenlerin bir an önce yerel basını rahatlatacak çözümleri hayata geçirmesi gerekmektedir. Bizlerin de çözüm üretmesi gerekmektedir. Bu bağlamda 26 Ekim’de başlayacak olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52.Başkanlar Konseyi’nin Aydın’da yapılacak olması Aydın basını için büyük önem arz etmektedir. Program çerçevesinde Türkiye’nin tüm illerinden gelecek Cemiyet Başkanlarıyla 28 Ekim’de gerçekleştirilecek olan TGF Başkanlar Konseyi Toplantısında Anadolu Basınının sorunlarını tartışma imkanı bulacağız. Tüm meslektaşlarımızı, AGC’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu duygularla tüm meslektaşlarımın, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlayarak, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.”
Aydın Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şener, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutladı.

AYDIN- Şener yaptığı açıklamada, 21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesi'nin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarıldığını belirterek, 21 Ekimin  'Gazeteciler Basın Bayramı' olarak kutlandığını kaydetti.

AGC Başkanı Şener, “Osmanlı İmparatorluğu Devleti’nin ilk yayın organı 1 Kasım1783’de “Takvim-i Vekayi” yayına başladı. Daha sonra adı “Ceride-i Resmiye”, daha sonra da “Resmi Gazete” oldu.

21 Ekim 1860’da ise Tercüman-ı Ahvâl gazetesi yayın hayatına girdi. Agâh Efendi’nin, İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkardığı bu sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü Türk Basınınca da benimsenmiş olup Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı” dedi.

Şener, “Bugün toplumun, aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir. Gazetecilik mesleği, 24 saat boyunca süren zor bir meslektir. Fedakarlık isteyen bir meslektir. Toplumu haberdar etmek ve üstelik bunu yaparken tarafsız, yorumsuz bir şekilde gerçekleştirmek özveri gerektirir. İlkeli ve dürüst olmak gazetecinin düsturudur” şeklinde konuştu.

Başkan Şener açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın, özgürce haberlerini yapabilmelidir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Bunu sağlayacak ise basındır. Onun için basın, özgür olmalıdır. Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir. Yaygın ve yerel basın bugün sorunlarla karşılaşmaktadır. Özellikle yerel basın üzerindeki sorunlar uzun yıllardır bir türlü çözülememektedir. Yerel basın kan kaybetmektedir. Devletimizi yönetenlerin bir an önce yerel basını rahatlatacak çözümleri hayata geçirmesi gerekmektedir. Bizlerin de çözüm üretmesi gerekmektedir. Bu bağlamda 26 Ekim’de başlayacak olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52.Başkanlar Konseyi’nin Aydın’da yapılacak olması Aydın basını için büyük önem arz etmektedir. Program çerçevesinde Türkiye’nin tüm illerinden gelecek Cemiyet Başkanlarıyla 28 Ekim’de gerçekleştirilecek olan TGF Başkanlar Konseyi Toplantısında Anadolu Basınının sorunlarını tartışma imkanı bulacağız. Tüm meslektaşlarımızı, AGC’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu duygularla tüm meslektaşlarımın, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlayarak, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.