Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Afgan Bebek ADÜ’de Hayata Tutundu

TEKNOLOJİ 15.03.2016 - 19:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3140+ kez okundu.
 

Afgan Bebek ADÜ’de Hayata Tutundu

Kötü yaşam koşulları nedeniyle hastalanan 2 aylık bebek ADÜ’de tedavi edildi

Afganistan göçmeni bebek, ailesiyle birlikte kötü koşullarda kalmasından dolayı ishal ve akciğer enfeksiyonu rahatsızlığıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde tedavi altına alındı. 2 aylık bebeği tedavinin ardından sağlığına kavuşturuldu. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’nde tedavi görerek hayata tutunan Afganistanlı bebeği ziyaret ederek aileye moral verdi.  Rektör Bircan, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Recai Tunca,  Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve hastane yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferah Sönmez’den tedavi gören iki aylık Afgan bebeğin sağlık durumu hakkında detaylı bilgi aldı. HASTALIĞIN SEBEBİ HASTANIN KÖTÜ YAŞAM KOŞULLARI Duygusal anların yaşandığı ziyarette, hastanın kötü yaşam koşulları dolayısıyla ishal ve ağır akciğer enfeksiyonu ile hastaneye getirildiğini belirten Prof. Dr. Sönmez, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde solunum cihazına bağlanan minik bebeğin Yoğun Bakım, Çocuk Hematoloji ve Çocuk Nefroloji bölümleri ile birlikte tüm tetkikleri ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Hastalığın tekrar edebilme riskinden dolayı ailenin de bilgilendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Sönmez, gerekli müdahalelerle minik bebeğin hayata tutunduğunu kaydetti. “YAŞAMA VESİLE OLMAK, TARİF EDİLEMEZ BİR MUTLULUK” ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, bir insanın hayata tutunmasında vesile olmanın tarif edilemez bir mutluluk olduğunun altını çizerek, “Hastanemizin kapıları herkese sonuna kadar açık. Bizim için herkes önemli ve özel. Hastanemizin başarılı çalışmaları bizleri de memnun ediyor. Biz hep kendimize ve çalışma arkadaşlarımıza şunu söyledik: Çalışan sağlığı dahil eğer tek bir kişinin sağlığına bile olumlu katkıda bulunabileceksek biz her şeye hazırız” dedi. Hayata tutunan minik bebekle oynayarak onunla yakından ilgilenen Rektör Bircan, daha sonra Afganistanlı ailenin de sıkıntılarını dinleyerek destek oldu.
Kötü yaşam koşulları nedeniyle hastalanan 2 aylık bebek ADÜ’de tedavi edildi

Afganistan göçmeni bebek, ailesiyle birlikte kötü koşullarda kalmasından dolayı ishal ve akciğer enfeksiyonu rahatsızlığıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde tedavi altına alındı. 2 aylık bebeği tedavinin ardından sağlığına kavuşturuldu.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’nde tedavi görerek hayata tutunan Afganistanlı bebeği ziyaret ederek aileye moral verdi.  Rektör Bircan, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Recai Tunca,  Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve hastane yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferah Sönmez’den tedavi gören iki aylık Afgan bebeğin sağlık durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

HASTALIĞIN SEBEBİ HASTANIN KÖTÜ YAŞAM KOŞULLARI

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, hastanın kötü yaşam koşulları dolayısıyla ishal ve ağır akciğer enfeksiyonu ile hastaneye getirildiğini belirten Prof. Dr. Sönmez, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde solunum cihazına bağlanan minik bebeğin Yoğun Bakım, Çocuk Hematoloji ve Çocuk Nefroloji bölümleri ile birlikte tüm tetkikleri ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Hastalığın tekrar edebilme riskinden dolayı ailenin de bilgilendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Sönmez, gerekli müdahalelerle minik bebeğin hayata tutunduğunu kaydetti.

“YAŞAMA VESİLE OLMAK, TARİF EDİLEMEZ BİR MUTLULUK”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, bir insanın hayata tutunmasında vesile olmanın tarif edilemez bir mutluluk olduğunun altını çizerek, “Hastanemizin kapıları herkese sonuna kadar açık. Bizim için herkes önemli ve özel. Hastanemizin başarılı çalışmaları bizleri de memnun ediyor. Biz hep kendimize ve çalışma arkadaşlarımıza şunu söyledik: Çalışan sağlığı dahil eğer tek bir kişinin sağlığına bile olumlu katkıda bulunabileceksek biz her şeye hazırız” dedi.

Hayata tutunan minik bebekle oynayarak onunla yakından ilgilenen Rektör Bircan, daha sonra Afganistanlı ailenin de sıkıntılarını dinleyerek destek oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.