Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ADÜ’de tüberküloz hasta okulu gerçekleşti

SAĞLIK 24.02.2019 - 21:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3560+ kez okundu.
 

ADÜ’de tüberküloz hasta okulu gerçekleşti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, Tüberküloz (Verem) hasta okulu eğitimi gerçekleşti.

AYDIN – ADÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Onur Yazıcı, tüberkülozu  ‘‘Mycobacterium tuberculosis” isimli mikrobun insanlarda yaptığı, tüm organları tutabilen, bulaşıcı ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olarak tanımladı. Yazıcı, “Veremli bir hastanın öksürmesi, hapşırması veya konuşması sonrasında ortama saçılan mikroplar o ortamda bulunan kişiler tarafınca solunum yoluyla vücuda alınır. Ama mikrobu alan herkeste hastalık gelişmez” sözleriyle hastalık hakkında bilgi verdi ve hastalığın bulaşması için genellikle verem hastası bir kişi ile belirli süre birlikte yaşamak gerektiğini aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Onur Yazıcı, sunumunda tüberkülozun belirtileri, tanının nasıl konulduğu, tedavi ve destek tedaviler hakkında bilgiler verdi. Eğitim, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, Tüberküloz (Verem) hasta okulu eğitimi gerçekleşti.

AYDIN – ADÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Onur Yazıcı, tüberkülozu  ‘‘Mycobacterium tuberculosis” isimli mikrobun insanlarda yaptığı, tüm organları tutabilen, bulaşıcı ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olarak tanımladı.

Yazıcı, “Veremli bir hastanın öksürmesi, hapşırması veya konuşması sonrasında ortama saçılan mikroplar o ortamda bulunan kişiler tarafınca solunum yoluyla vücuda alınır. Ama mikrobu alan herkeste hastalık gelişmez” sözleriyle hastalık hakkında bilgi verdi ve hastalığın bulaşması için genellikle verem hastası bir kişi ile belirli süre birlikte yaşamak gerektiğini aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Onur Yazıcı, sunumunda tüberkülozun belirtileri, tanının nasıl konulduğu, tedavi ve destek tedaviler hakkında bilgiler verdi.

Eğitim, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.