Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ADÜ yerleşkelerinde afet seferberliği

GÜNCEL 17.12.2019 - 12:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2342+ kez okundu.
 

ADÜ yerleşkelerinde afet seferberliği

Afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncelik etmek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi’nde oluşturulan (ADÜ) arama kurtarma ekibinin, Nazilli ve Söke yerleşkesinde kurulması çalışmalarına başlandı

  Türkiye bir deprem ülkesi. Topraklarının ve nüfusunun büyük bir bölümü deprem tehlikesi altında olması. Anadolu coğrafyasında 1900’lü yılların başından günümüze otuza yakın büyük ölçekli deprem meydana gelmiş ve resmi kayıtlara göre 100 bin civarında insan hayatını kaybetmiştir. Türkiye gerçeği budur; bütün bir toplumsal yaşamın deprem tehlikesine göre düzenlenmesi ertelenemez bir sorumluluk olarak Aydın Adnan Menderes Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in talimatları ile Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Merkez Kampüste başlatılan ADÜ Kurtarma ekibi eğitim programı kapsamında Nazilli Yerleşkesinde 320 öğrenci ve akademisyenin katıldığı Üniversite Afete Hazırlanıyor konulu afet farkındalığı eğitimi yapıldı.   Afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncelik etmek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi’nde oluşturulan (ADÜ) arama kurtarma ekibinin, Nazilli ve Söke yerleşkesinde kurulması çalışmalarına başlandı   Nazilli Sümer kampüsü Konferans salonunda AKDF (Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki, UMUT Arama Kurtarma Eğitmenleri, Ramazan Yılmaz, Dilek Tolanlar, Hatice Şahan, Zeynep Tunç, Refik Sazan ve Gençlik Birimi sorumlusu Mustafa Değirmenci’nin katıldığı eğitimde Deprem gerçeği, Afet Bilinci, Afet Yönetimi, Afad ve Tamp Planı, Yapı Bilgisi ve Arama kurtarmaya giriş eğitimleri verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitime birçok akademik personelde katıldı Üniversitelerin şehrin sosyal, kültürel ve bilimsel lokomotifi olması sebebiyle Adnan Menderes Üniversitesiyle iş birliği içinde olmak istediklerini belirten AKDF Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki “Doğal afetlerin tekrarlama sürelerinin uzun, ortaya çıkma sıklığının az ve birbirlerinden bağımsız olmaları nedeniyle, ortaya çıkmalarının üzerinden bir süre geçtikten sonra etkileri unutulmaktadır. Türkiye’de doğal afet tarihinde milenyum olarak kayda geçen, 1999 Marmara Depremi, yaygın bir alana dağınıklığı, çok sayıda yerleşim ve sanayi birimlerine vermiş olduğu hasarlarla Türkiye’deki tüm sistemlerin böyle bir afete hangi boyutta hazırlıklı olduğunu ortaya koyarak, afet riski ve finansal kayıplarının azaltılması yönünde önemli reformların başlatılmasını sağlamıştır. İvedi gereksinimimiz olan yaşam çevrelerimizin sağlıklı ve güvenli hale getirilmesini, yapı stokumuzun iyileştirilmesini, Kentsel Dönüşümün yerel yönetimlerin koordinesinde ada bazında yapılması, Kamu yönetiminin afet olgusunu bütünsel olarak görmesini ve bu doğrultuda ele almasının önemli olduğunu söyledi.   Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde bugüne kadar 3 bin personel ve öğrenciye afet farkındalık eğitimi verildi   Nazilli ve Söke ilçelerinin Aydının büyük ilçeleri olduğunu bu bölgelerde Üniversite bünyesinde oluşturulacak ekiplerin olası afetlerde ilk saatlerde profesyonel ekipler gelene kadar önemli görevler icra edeceklerini söyledi.
Afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncelik etmek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi’nde oluşturulan (ADÜ) arama kurtarma ekibinin, Nazilli ve Söke yerleşkesinde kurulması çalışmalarına başlandı

 

Türkiye bir deprem ülkesi. Topraklarının ve nüfusunun büyük bir bölümü deprem tehlikesi altında olması. Anadolu coğrafyasında 1900’lü yılların başından günümüze otuza yakın büyük ölçekli deprem meydana gelmiş ve resmi kayıtlara göre 100 bin civarında insan hayatını kaybetmiştir. Türkiye gerçeği budur; bütün bir toplumsal yaşamın deprem tehlikesine göre düzenlenmesi ertelenemez bir sorumluluk olarak Aydın Adnan Menderes Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in talimatları ile Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Merkez Kampüste başlatılan ADÜ Kurtarma ekibi eğitim programı kapsamında Nazilli Yerleşkesinde 320 öğrenci ve akademisyenin katıldığı Üniversite Afete Hazırlanıyor konulu afet farkındalığı eğitimi yapıldı.

 

Afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncelik etmek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi’nde oluşturulan (ADÜ) arama kurtarma ekibinin, Nazilli ve Söke yerleşkesinde kurulması çalışmalarına başlandı

 

Nazilli Sümer kampüsü Konferans salonunda AKDF (Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki, UMUT Arama Kurtarma Eğitmenleri, Ramazan Yılmaz, Dilek Tolanlar, Hatice Şahan, Zeynep Tunç, Refik Sazan ve Gençlik Birimi sorumlusu Mustafa Değirmenci’nin katıldığı eğitimde Deprem gerçeği, Afet Bilinci, Afet Yönetimi, Afad ve Tamp Planı, Yapı Bilgisi ve Arama kurtarmaya giriş eğitimleri verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitime birçok akademik personelde katıldı

Üniversitelerin şehrin sosyal, kültürel ve bilimsel lokomotifi olması sebebiyle Adnan Menderes Üniversitesiyle iş birliği içinde olmak istediklerini belirten AKDF Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki “Doğal afetlerin tekrarlama sürelerinin uzun, ortaya çıkma sıklığının az ve birbirlerinden bağımsız olmaları nedeniyle, ortaya çıkmalarının üzerinden bir süre geçtikten sonra etkileri unutulmaktadır. Türkiye’de doğal afet tarihinde milenyum olarak kayda geçen, 1999 Marmara Depremi, yaygın bir alana dağınıklığı, çok sayıda yerleşim ve sanayi birimlerine vermiş olduğu hasarlarla Türkiye’deki tüm sistemlerin böyle bir afete hangi boyutta hazırlıklı olduğunu ortaya koyarak, afet riski ve finansal kayıplarının azaltılması yönünde önemli reformların başlatılmasını sağlamıştır. İvedi gereksinimimiz olan yaşam çevrelerimizin sağlıklı ve güvenli hale getirilmesini, yapı stokumuzun iyileştirilmesini, Kentsel Dönüşümün yerel yönetimlerin koordinesinde ada bazında yapılması, Kamu yönetiminin afet olgusunu bütünsel olarak görmesini ve bu doğrultuda ele almasının önemli olduğunu söyledi.

 

Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde bugüne kadar 3 bin personel ve öğrenciye afet farkındalık eğitimi verildi

 

Nazilli ve Söke ilçelerinin Aydının büyük ilçeleri olduğunu bu bölgelerde Üniversite bünyesinde oluşturulacak ekiplerin olası afetlerde ilk saatlerde profesyonel ekipler gelene kadar önemli görevler icra edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.