Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ADÜ VI. Gen Klonlama Kursu düzenlendi

GENEL 17.05.2019 - 17:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3185+ kez okundu.
 

ADÜ VI. Gen Klonlama Kursu düzenlendi

Türk Mikrobiyoloji Cemiyetinin destekleriyle Üniversitemiz Rekombinant DNA ve Rekombinant Protein Merkezi (REDPROM) tarafından düzenlenen, “VI. Klonlama Kursu”, ADÜ’de gerçekleşti.

AYDIN- Türkiye’nin farklı üniversitelerindeki yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katıldığı kursta, 12 farklı üniversite ve bir özel şirketten 22 katılımcı 5 gün boyunca Gen Klonlama ile ilgili pratikler yaparak, alanında uzman akademisyenler ile teorik bilgi alışverişinde bulundu. Kursun eğitici ekibinde Prof. Dr. Barış Otlu (İnönü Üniversitesi, TMC Başkanı), Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban (Akdeniz Üniversitesi),  Dr. Öğr. Üyesi Doruk Engin (Ankara Biyoteknoloji Ensititüsü) ve REDPROM’den Prof. Dr. Bülent Bozdoğan, Prof. Dr. Gamze Başbülbül ve Öğr. Gör. Dr. Erman Oryaşın yer aldı. Gen klonlamayla ilgili çok önemli bilgiler edindiklerini ifade eden öğrencilere, kursun son günü düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyetinin destekleriyle Üniversitemiz Rekombinant DNA ve Rekombinant Protein Merkezi (REDPROM) tarafından düzenlenen, “VI. Klonlama Kursu”, ADÜ’de gerçekleşti.

AYDIN- Türkiye’nin farklı üniversitelerindeki yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katıldığı kursta, 12 farklı üniversite ve bir özel şirketten 22 katılımcı 5 gün boyunca Gen Klonlama ile ilgili pratikler yaparak, alanında uzman akademisyenler ile teorik bilgi alışverişinde bulundu.

Kursun eğitici ekibinde Prof. Dr. Barış Otlu (İnönü Üniversitesi, TMC Başkanı), Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban (Akdeniz Üniversitesi),  Dr. Öğr. Üyesi Doruk Engin (Ankara Biyoteknoloji Ensititüsü) ve REDPROM’den Prof. Dr. Bülent Bozdoğan, Prof. Dr. Gamze Başbülbül ve Öğr. Gör. Dr. Erman Oryaşın yer aldı.

Gen klonlamayla ilgili çok önemli bilgiler edindiklerini ifade eden öğrencilere, kursun son günü düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.