Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ADÜ’nün ilki Ejaz Ahmad oldu?

EĞİTİM 23.06.2015 - 10:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2916+ kez okundu.
 

ADÜ’nün ilki Ejaz Ahmad oldu?

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ilk yabancı doktora mezunu Pakistanlı Ejaz Ahmad oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ilk yabancı doktora mezunu Pakistanlı Ejaz Ahmad oldu. Adnan Menderes Üniversitesi enstitülere kabul edilen ilk yabancı uyruklu öğrencisi olan Ejaz Ahmad, TÜBİTAK’tan almış olduğu bursla ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı’nda ‘Doktora Eğitimini’ tamamladı. ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ceylan’ın cübbesini giydirdiği Ahmad; diplomasını ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın elinden aldı. Diploma töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ceylan da hazır bulundu. Adnan Menderes Üniversitesi’nin ilk yabancı doktora mezunu öğrencisi olan Ejaz Ahmad, Sunni Tohumlama üzerine Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde hazırladığı “Koç Spermatozoonlarında Akrozom Reaksiyonunun Uyarılabilme Oranları Üzerine Mevsimsel Etkilerin Araştırılması” başlıklı teziyle doktora programından mezun olurken;  ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan Ahmad’ın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Pakistan Genç Bilim İnsanları Ulusal Akademisi (NAYS) tarafından ödüle layık görülen Ejaz Ahmad, Veteriner Bilimleri alanında en iyi genç araştırmacı ödülünü de almıştı. EJAZ AHMAD KİMDİR? Veteriner Hekim Ejaz Ahmad önceki yıllarda Sahiwal ırkı boğalarda reprodüktif standartlar ve seçim kriterleri üzerinde çalışmalarda bulunmuştur. Bu çalışmaları ile Pakistan'da hayvancılık sektörü için ekonomik öneme sahip Sahiwal boğalarında puberta yaşının düşürülmesine olanak sağlayacak bilgiler ortaya koymuştur. Ejaz Ahmad Pakistan'da manda sürülerinin verimlilik oranlarının arttırılmasına yönelik olarak çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. Türkiye'de TUBİTAK bursu ile doktora eğitimini tamamlayan Ejaz Ahmad ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlar yapmıştır. Bu önemli katkılarından dolayı Pakistan Peşaver Tarım Üniversitesi ile birlikte NASY tarafından ödüllere layık görülmüştür. Ayrıca, Ejaz Ahmad 2012 yılında Kanada'da Vencouver kentinde düzenlenen ICAR konferansına katılmış ve burada üniversitemizi temsil etmiştir.
Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ilk yabancı doktora mezunu Pakistanlı Ejaz Ahmad oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ilk yabancı doktora mezunu Pakistanlı Ejaz Ahmad oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi enstitülere kabul edilen ilk yabancı uyruklu öğrencisi olan Ejaz Ahmad, TÜBİTAK’tan almış olduğu bursla ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı’nda ‘Doktora Eğitimini’ tamamladı. ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ceylan’ın cübbesini giydirdiği Ahmad; diplomasını ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit

Bircan’ın elinden aldı. Diploma töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ceylan da hazır bulundu.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin ilk yabancı doktora mezunu öğrencisi olan Ejaz Ahmad, Sunni Tohumlama üzerine Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde hazırladığı “Koç Spermatozoonlarında Akrozom Reaksiyonunun Uyarılabilme Oranları Üzerine Mevsimsel Etkilerin Araştırılması” başlıklı teziyle doktora programından mezun olurken;  ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan Ahmad’ın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Pakistan Genç Bilim İnsanları Ulusal Akademisi (NAYS) tarafından ödüle layık görülen Ejaz Ahmad, Veteriner Bilimleri alanında en iyi genç araştırmacı ödülünü de almıştı.

EJAZ AHMAD KİMDİR?

Veteriner Hekim Ejaz Ahmad önceki yıllarda Sahiwal ırkı boğalarda reprodüktif standartlar ve seçim kriterleri üzerinde çalışmalarda bulunmuştur. Bu çalışmaları ile Pakistan'da hayvancılık sektörü için ekonomik öneme sahip Sahiwal boğalarında puberta yaşının düşürülmesine olanak sağlayacak bilgiler ortaya koymuştur. Ejaz Ahmad Pakistan'da manda sürülerinin verimlilik oranlarının arttırılmasına yönelik olarak çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. Türkiye'de TUBİTAK bursu ile doktora eğitimini tamamlayan Ejaz Ahmad ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlar yapmıştır. Bu önemli katkılarından dolayı Pakistan Peşaver Tarım Üniversitesi ile birlikte NASY tarafından ödüllere layık görülmüştür. Ayrıca, Ejaz Ahmad 2012 yılında Kanada'da Vencouver kentinde düzenlenen ICAR konferansına katılmış ve burada üniversitemizi temsil etmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.