Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ADÜ Kalite Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

GÜNCEL 21.09.2020 - 14:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3061+ kez okundu.
 

ADÜ Kalite Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kalite Değerlendirme Toplantısı, 17 Eylül 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

AYDIN - ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, Prof. Dr. Cumali Öksüz ve akademik birim yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri ile yönetim süreçlerine ilişkin kalite çalışmalarının yürütülmesi, sürekliliği ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Huzur ve sükunetle çalışmanın başarı getireceğini ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Her birim ile rutin toplantılar yapacağız sorunlarımıza da çözümü birlikte getireceğiz. Üniversitemizdeki kalitenin arttırılması konusunda yapılacak bütün çalışmaları, bir aile ortamı içerisindeki gibi samimi, içtenlikle, el birliğiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin önem ve önceliklerini dikkate alarak planlayacağız” dedi. Kalite politikalarımız bağlamında kurumsal kültürün geliştirilmesi için yapılan çalışmaları kayıt altına almanın oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yapılacak çalışmaları da paylaştı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, gerçekleştirdiği sunumda; Kalite Yönetim Sistemi, Eğitim Öğretim Sistemi, ARGE, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi Süreçleri olmak üzere beş başlık altında neler yapıldığı ve neler yapılması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu.  Ayrıca ‘Planla Uygula Kontrol Et Önlem Al (PUKÖ) döngüsünde Kontrol ve Önlem Al’ başlıkları hakkında görüş alışverişi yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, eğitim öğretim süreçlerinde uzaktan eğitim çerçevesinde kalite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Memnuniyet anketi sonuçlarını paylaşan Prof. Dr. Öksüz, “Üniversitemiz sağlam alt yapısı, kullanıcı dostu portalı, kullanıcılara sağladığı canlı mesaj desteği ile öğrencilerimizin nitelikli eğitim alma fırsatlarını önceleyerek, öğretim elemanlarımızın öğrencilerimizle eğitimsel buluşmalarını sekteye uğratmadan eğitim ve öğretimine devam etmektedir.” dedi. Rektör Osman Selçuk Aldemir’in 2020 yılını ‘Bilimsel Seferberlik Yılı’ olarak ilan ettiğini anımsatan Prof. Dr. Öksüz “Bu kapsamda birimlerin yapması gerekenler var. Birimlerin bünyelerinde bilim kurulları kurularak nitelikli yayınların yapılması, nitelikli proje başvurularının gerçekleşmesi gerekiyor. Bilimsel çaba içinde bilimsel göstergelerimizde nitel ve nicel olumlu yönde artışlar bekliyoruz” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, kalite yönetim süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı ve Üniversitemizin stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin değerlendirilmesi ve kalitesinin geliştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kalite Değerlendirme Toplantısı, 17 Eylül 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

AYDIN - ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, Prof. Dr. Cumali Öksüz ve akademik birim yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri ile yönetim süreçlerine ilişkin kalite çalışmalarının yürütülmesi, sürekliliği ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Huzur ve sükunetle çalışmanın başarı getireceğini ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Her birim ile rutin toplantılar yapacağız sorunlarımıza da çözümü birlikte getireceğiz. Üniversitemizdeki kalitenin arttırılması konusunda yapılacak bütün çalışmaları, bir aile ortamı içerisindeki gibi samimi, içtenlikle, el birliğiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin önem ve önceliklerini dikkate alarak planlayacağız” dedi.

Kalite politikalarımız bağlamında kurumsal kültürün geliştirilmesi için yapılan çalışmaları kayıt altına almanın oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yapılacak çalışmaları da paylaştı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, gerçekleştirdiği sunumda; Kalite Yönetim Sistemi, Eğitim Öğretim Sistemi, ARGE, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi Süreçleri olmak üzere beş başlık altında neler yapıldığı ve neler yapılması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu.  Ayrıca ‘Planla Uygula Kontrol Et Önlem Al (PUKÖ) döngüsünde Kontrol ve Önlem Al’ başlıkları hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, eğitim öğretim süreçlerinde uzaktan eğitim çerçevesinde kalite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Memnuniyet anketi sonuçlarını paylaşan Prof. Dr. Öksüz, “Üniversitemiz sağlam alt yapısı, kullanıcı dostu portalı, kullanıcılara sağladığı canlı mesaj desteği ile öğrencilerimizin nitelikli eğitim alma fırsatlarını önceleyerek, öğretim elemanlarımızın öğrencilerimizle eğitimsel buluşmalarını sekteye uğratmadan eğitim ve öğretimine devam etmektedir.” dedi. Rektör Osman Selçuk Aldemir’in 2020 yılını ‘Bilimsel Seferberlik Yılı’ olarak ilan ettiğini anımsatan Prof. Dr. Öksüz “Bu kapsamda birimlerin yapması gerekenler var. Birimlerin bünyelerinde bilim kurulları kurularak nitelikli yayınların yapılması, nitelikli proje başvurularının gerçekleşmesi gerekiyor. Bilimsel çaba içinde bilimsel göstergelerimizde nitel ve nicel olumlu yönde artışlar bekliyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, kalite yönetim süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı ve Üniversitemizin stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin değerlendirilmesi ve kalitesinin geliştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.