Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘ADÜ GIDA’ Aydın’ın ‘TORKU’su olacak

GÜNCEL 30.07.2019 - 17:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3717+ kez okundu.
 

‘ADÜ GIDA’ Aydın’ın ‘TORKU’su olacak

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün gerçekleştirdikleri protokolle iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları yürütmek, ortak AR-GE çalışmaları yapmak hedefleniyor. ADÜ, “Konya ‘Torku’ modeline benzer bir iktisadi yapılanmayı ‘ADÜ Gıda’ markasıyla hizmete sunmayı planladıklarını da açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: “Aydın’ın potansiyeli ve ürün çeşitliliği bakımından tarımsal üretimin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yerel kalkınmanın, bölgede yüksek katma değer ve yenilik odaklı tarımsal üretimin arttırılması için projeler yürüttüklerini söyledi. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ‘Aydın’ın bereketli toprakları ile Üniversitemizin üretme gücünü birleştirerek bölgesel bir üretim markası hedefindeyiz. Konya’nın yerel kooperatif modeli Torku’ya benzer bir yapılanmayı ‘ADÜ Gıda’ markasıyla ilimizin ve bölgemizin hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirebilecek bilgi ve güce sahibiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz iş birliği protokolüyle tarımla ilgili bilgilerin paylaşılmasının çok değerli olduğuna inanıyorum. İş birliği protokolümüz her iki üniversiteye de hayırlı olsun’ dedi. Aydın halkına hizmet etmek isteyen Rektörümüzün yanındayız Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, yaptıkları yatırımlardan bahsederek, AR-GE projeleri ile tarım ve gıda alanlarında kurum olarak aktif rol aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Çökmüş, çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim programları ve tarım destekleri ile bölgesel kalkınma adına çalıştıklarını, üretmenin bir toplumun zenginliği olduğunu ifade etti. Çökmüş, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaları kapsayan protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını dileyerek ‘Konya Torku’ modelinin benzerini ‘ADÜ Gıda’ markasıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirme niyetinde olan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i kutluyorum. Bu konuda her türlü iş birliğine açığız. Aydın halkına hizmet etmek isteyen Rektörümüzün yanındayız’ dedi. Protokol kapsamında, Üniversitemiz adına uzman bir heyet, önümüzdeki günlerde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne giderek incelemelerde bulunacak.”
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün gerçekleştirdikleri protokolle iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları yürütmek, ortak AR-GE çalışmaları yapmak hedefleniyor.

ADÜ, “Konya ‘Torku’ modeline benzer bir iktisadi yapılanmayı ‘ADÜ Gıda’ markasıyla hizmete sunmayı planladıklarını da açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

“Aydın’ın potansiyeli ve ürün çeşitliliği bakımından tarımsal üretimin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yerel kalkınmanın, bölgede yüksek katma değer ve yenilik odaklı tarımsal üretimin arttırılması için projeler yürüttüklerini söyledi.

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ‘Aydın’ın bereketli toprakları ile Üniversitemizin üretme gücünü birleştirerek bölgesel bir üretim markası hedefindeyiz. Konya’nın yerel kooperatif modeli Torku’ya benzer bir yapılanmayı ‘ADÜ Gıda’ markasıyla ilimizin ve bölgemizin hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirebilecek bilgi ve güce sahibiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz iş birliği protokolüyle tarımla ilgili bilgilerin paylaşılmasının çok değerli olduğuna inanıyorum. İş birliği protokolümüz her iki üniversiteye de hayırlı olsun’ dedi.

Aydın halkına hizmet etmek isteyen Rektörümüzün yanındayız

Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, yaptıkları yatırımlardan bahsederek, AR-GE projeleri ile tarım ve gıda alanlarında kurum olarak aktif rol aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Çökmüş, çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim programları ve tarım destekleri ile bölgesel kalkınma adına çalıştıklarını, üretmenin bir toplumun zenginliği olduğunu ifade etti.

Çökmüş, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaları kapsayan protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını dileyerek ‘Konya Torku’ modelinin benzerini ‘ADÜ Gıda’ markasıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirme niyetinde olan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i kutluyorum. Bu konuda her türlü iş birliğine açığız. Aydın halkına hizmet etmek isteyen Rektörümüzün yanındayız’ dedi.

Protokol kapsamında, Üniversitemiz adına uzman bir heyet, önümüzdeki günlerde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne giderek incelemelerde bulunacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.