Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Adnan Menderes Heykeli törenle açıldı

SİYASET 17.09.2018 - 15:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4875+ kez okundu.
 

Adnan Menderes Heykeli törenle açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çakırbeyli Mahallesi’nde Adnan Menderes Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası rahmetli Başbakan Adnan Menderes’in heykelini gören vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

AYDIN- Demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes’in silikondan yapılan ve birebir kopyası şeklindeki heykel, Aydın’ın Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesi’ndeki Muhtarlık binası içinde oluşturulan müzede açıldı. Dua sonrası heykelin üzerindeki örtü kaldırıldığında törene katılan protokol ve Çakırbeyli Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, karşılarında merhum Başbakan Menderes’i görünce duygusal anlar yaşadılar. Vatandaşlar cep telefonları ile Menderes heykelinin bol bol fotoğrafını çekti. Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, törende yaptığı konuşmada, “Bizler her zaman Adnan Menderes’in köylüsü olmaktan onur duyduk. Bugün 17 Eylül 1961’de Menderes aramızdan ayrıldı. Bizler onun acısını her zaman içimizde yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. Menderes’i ölüm yıl dönümünde anan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu topraklarda doğmuş, yetişerek milletine hizmet etmiş merhum Başbakanımız Adnan Menderes’i 57. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Bugün burada hemşeri olmaktan büyük gurur duyduğumuz Adnan Menderes’in heykelinin açılışı için çok değerli ailesine bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Adnan Menderes’in anısını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in Başbakanlığı döneminde Çakırbeyli Çiftliği’nde ailesi ile birlikte kaldığını belirten 86 yaşındaki Münevver Çıkrık ise, heykelin Adnan Menderes’e çok benzediğini ve görünce çok duygulandığını ifade ederek, “Adnan Menderes çiftliğe geldiğinde bizimle konuşur, halimizi hatırımızı sorardı, onu çok özlüyoruz” dedi. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in aynı ismi taşıyan torunu Prof. Dr. Adnan Menderes ise, “Çok önemli tarihi günde dedemin kendi köyünde çok güzel bir merkezin açılışında yer almaktan mutluyuz” dedi. Konuşmaların ardından Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’in heykeli dualar okunarak açıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çakırbeyli Mahallesi’nde Adnan Menderes Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası rahmetli Başbakan Adnan Menderes’in heykelini gören vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

AYDIN- Demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes’in silikondan yapılan ve birebir kopyası şeklindeki heykel, Aydın’ın Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesi’ndeki Muhtarlık binası içinde oluşturulan müzede açıldı. Dua sonrası heykelin üzerindeki örtü kaldırıldığında törene katılan protokol ve Çakırbeyli Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, karşılarında merhum Başbakan Menderes’i görünce duygusal anlar yaşadılar. Vatandaşlar cep telefonları ile Menderes heykelinin bol bol fotoğrafını çekti.

Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, törende yaptığı konuşmada, “Bizler her zaman Adnan Menderes’in köylüsü olmaktan onur duyduk. Bugün 17 Eylül 1961’de Menderes aramızdan ayrıldı. Bizler onun acısını her zaman içimizde yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Menderes’i ölüm yıl dönümünde anan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu topraklarda doğmuş, yetişerek milletine hizmet etmiş merhum Başbakanımız Adnan Menderes’i 57. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Bugün burada hemşeri olmaktan büyük gurur duyduğumuz Adnan Menderes’in heykelinin açılışı için çok değerli ailesine bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Adnan Menderes’in anısını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in Başbakanlığı döneminde Çakırbeyli Çiftliği’nde ailesi ile birlikte kaldığını belirten 86 yaşındaki Münevver Çıkrık ise, heykelin Adnan Menderes’e çok benzediğini ve görünce çok duygulandığını ifade ederek, “Adnan Menderes çiftliğe geldiğinde bizimle konuşur, halimizi hatırımızı sorardı, onu çok özlüyoruz” dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in aynı ismi taşıyan torunu Prof. Dr. Adnan Menderes ise, “Çok önemli tarihi günde dedemin kendi köyünde çok güzel bir merkezin açılışında yer almaktan mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’in heykeli dualar okunarak açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.