Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ADM Elektrik Dağıtım’ın “Enerji Avcıları” okullarda

GÜNCEL 15.01.2018 - 17:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3611+ kez okundu.
 

ADM Elektrik Dağıtım’ın “Enerji Avcıları” okullarda

Hizmet bölgesinde yaklaşık 3 milyon kişinin hayatını aydınlattığı belirtilen ADM Elektrik Dağıtım’ın, gelecek neslin enerji verimliliği konusunda farkındalık kazanması ve bu bilincin bir davranış biçimi haline gelmesi amacıyla enerji verimliliği eğitim çalışmalarına bu yıl “Enerji Avcıları” isimli proje ile devam ettiği bildirildi.

AYDIN- Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ADM Elektrik Dağıtım, çevreye, doğaya ve topluma karşı olan sosyal sorumluluk bilinciyle; görevi devraldığı 2008 yılından itibaren gerçekleştirdiği Enerji Verimliliği Haftası etkinliklerini, yıl boyu süren Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesine dönüştürdü. “Enerji Avcıları” projesinde sadece 1 ayda yaklaşık 1.000 öğrenciye ulaşan şirket, 2018 yılında en az 3.000 öğrenciyle buluşmayı planlıyor. 11 – 18 Ocak Enerji Verimliliği Haftası’nın başlaması ile proje faaliyetlerini yoğunlaştıran şirketin deneyimli eğitmenleri, milli servet olan enerjinin verimli kullanılması konusunda küçük yaşlardan itibaren farkındalığı yüksek bir neslin yetişmesi için katkı sağlamayı hedefliyor. Eğlendirirken Bilinçlendiren Proje Enerji verimliliğini eğlenceli ve miniklerin ilgisini çekecek bir dille anlatan ve drama uzmanlarından destek alan eğitmenler, çocukları sosyal sorumluluk zincirinin bir parçası haline getiriyor. Aynı zamanda projenin ulaştığı her okulda enerjinin verimli kullanılıp kullanılmadığı ölçülüyor. Öğrencilere sunum öncesi ve sonrasında sorular yöneltip, yapılan eğitimin etkisi öğreniliyor. Çocuklara eğitim sonunda enerji puan kartları dağıtılıyor. Bir ay sonra işlenen puan kartları toplanıp, öğrencilerin nerelerde ne kadar tasarruf yapmaya gayret ettikleri takip ediliyor. Faaliyet bölgelerinde sürdürdükleri başarılı hizmetlerin yanı sıra doğal kaynakların sınırsız olmadığı bilinciyle enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak ve bu yönde bilinç oluşturmayı görev edindiklerini belirten şirket yetkilileri, “Erken yaşlarda yapılan farkındalık çalışmalarının enerji tasarrufunda ülkemiz adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kurumsal kültürümüzün bir yansıması olarak, toplum merkezli ve insan odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için her geçen gün enerjinin verimli kullanılması adına ihtiyaç artıyor. Biz de bu proje ile üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, enerjinin kıymetini bilen tasarrufu bir davranış biçimine getirmiş nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Proje dair en büyük isteğimiz ise faaliyet bölgemizdeki 3 ilde öğrenim gören tüm ana sınıfı öğrencilerine ulaşmak” şeklinde bilgi verdi.
Hizmet bölgesinde yaklaşık 3 milyon kişinin hayatını aydınlattığı belirtilen ADM Elektrik Dağıtım’ın, gelecek neslin enerji verimliliği konusunda farkındalık kazanması ve bu bilincin bir davranış biçimi haline gelmesi amacıyla enerji verimliliği eğitim çalışmalarına bu yıl “Enerji Avcıları” isimli proje ile devam ettiği bildirildi.

AYDIN- Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ADM Elektrik Dağıtım, çevreye, doğaya ve topluma karşı olan sosyal sorumluluk bilinciyle; görevi devraldığı 2008 yılından itibaren gerçekleştirdiği Enerji Verimliliği Haftası etkinliklerini, yıl boyu süren Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesine dönüştürdü. “Enerji Avcıları” projesinde sadece 1 ayda yaklaşık 1.000 öğrenciye ulaşan şirket, 2018 yılında en az 3.000 öğrenciyle buluşmayı planlıyor.

11 – 18 Ocak Enerji Verimliliği Haftası’nın başlaması ile proje faaliyetlerini yoğunlaştıran şirketin deneyimli eğitmenleri, milli servet olan enerjinin verimli kullanılması konusunda küçük yaşlardan itibaren farkındalığı yüksek bir neslin yetişmesi için katkı sağlamayı hedefliyor.

Eğlendirirken Bilinçlendiren Proje

Enerji verimliliğini eğlenceli ve miniklerin ilgisini çekecek bir dille anlatan ve drama uzmanlarından destek alan eğitmenler, çocukları sosyal sorumluluk zincirinin bir parçası haline getiriyor. Aynı zamanda projenin ulaştığı her okulda enerjinin verimli kullanılıp kullanılmadığı ölçülüyor. Öğrencilere sunum öncesi ve sonrasında sorular yöneltip, yapılan eğitimin etkisi öğreniliyor. Çocuklara eğitim sonunda enerji puan kartları dağıtılıyor. Bir ay sonra işlenen puan kartları toplanıp, öğrencilerin nerelerde ne kadar tasarruf yapmaya gayret ettikleri takip ediliyor.

Faaliyet bölgelerinde sürdürdükleri başarılı hizmetlerin yanı sıra doğal kaynakların sınırsız olmadığı bilinciyle enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak ve bu yönde bilinç oluşturmayı görev edindiklerini belirten şirket yetkilileri, “Erken yaşlarda yapılan farkındalık çalışmalarının enerji tasarrufunda ülkemiz adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kurumsal kültürümüzün bir yansıması olarak, toplum merkezli ve insan odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için her geçen gün enerjinin verimli kullanılması adına ihtiyaç artıyor. Biz de bu proje ile üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, enerjinin kıymetini bilen tasarrufu bir davranış biçimine getirmiş nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Proje dair en büyük isteğimiz ise faaliyet bölgemizdeki 3 ilde öğrenim gören tüm ana sınıfı öğrencilerine ulaşmak” şeklinde bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.