Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Adana’da Aydın zeytinyağına yoğun ilgi

EKONOMİ 26.02.2019 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3549+ kez okundu.
 

Adana’da Aydın zeytinyağına yoğun ilgi

Aydın zeytinyağı tadım ve tanıtım faaliyeti Adana’da gerçekleşti

AYDIN - Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin dördüncüsü Adana’da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğimizin dördüncüsünü Adana’da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Hakan Gökalp ve Barış Şenol tarafından, tüketicilere birebir doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği tadım yaptırılarak anlatıldı. Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler. Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ‘Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına’ katkıda bulunulacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır. Adana etkinliğimizde Borsamıza destek veren Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki etkinliğimizi Mart ayı sonunda Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğiz.” Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin zeytinyağı tadımı yaptı Aydın Ticaret Borsası standına ziyarette bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, zeytinyağı tadımı yaparak, Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanlarından zeytinyağı hakkında bilgi aldı. Yapılan etkinlikten dolayı Aydın Ticaret Borsası’nı tebrik etti.
Aydın zeytinyağı tadım ve tanıtım faaliyeti Adana’da gerçekleşti

AYDIN - Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin dördüncüsü Adana’da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğimizin dördüncüsünü Adana’da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Hakan Gökalp ve Barış Şenol tarafından, tüketicilere birebir doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği tadım yaptırılarak anlatıldı. Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler.

Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ‘Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına’ katkıda bulunulacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır.

Adana etkinliğimizde Borsamıza destek veren Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki etkinliğimizi Mart ayı sonunda Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğiz.”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin zeytinyağı tadımı yaptı

Aydın Ticaret Borsası standına ziyarette bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, zeytinyağı tadımı yaparak, Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanlarından zeytinyağı hakkında bilgi aldı. Yapılan etkinlikten dolayı Aydın Ticaret Borsası’nı tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.