Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Adalet Sizsiniz halkla buluştu

SANAT 21.11.2017 - 15:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1787+ kez okundu.
 

Adalet Sizsiniz halkla buluştu

Usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahneledikleri ’Adalet, Sizsiniz’ adlı tiyatro oyunu Didim’de sahnelendi.

AYDIN- Didim Belediyesi'nin katkılarıyla, Emrah Çamdereli tarafından Didimlilerle buluşturulan Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın Adalet Sizsiniz adlı tiyatro oyunu, tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü, biletleri çok önceden tükenen oyuna giremeyen vatandaşlar, kapıdan dönmek zorunda kaldılar. Didim Belediye Başkanı; Ahmet Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş Meclis üyesi Ali Çağlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı, Adalet Sizsiniz adlı oyun 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülüne layık görülmüştü. Usta oyuncular, Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıdığı oyunun, konusu, “M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi olan Sacco ve Vanzetti’nin hikayelerini anlatıyor.
Usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahneledikleri ’Adalet, Sizsiniz’ adlı tiyatro oyunu Didim’de sahnelendi.

AYDIN- Didim Belediyesi'nin katkılarıyla, Emrah Çamdereli tarafından Didimlilerle buluşturulan Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın Adalet Sizsiniz adlı tiyatro oyunu, tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü, biletleri çok önceden tükenen oyuna giremeyen vatandaşlar, kapıdan dönmek zorunda kaldılar. Didim Belediye Başkanı; Ahmet Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş Meclis üyesi Ali Çağlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı, Adalet Sizsiniz adlı oyun 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülüne layık görülmüştü.

Usta oyuncular, Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıdığı oyunun, konusu, “M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi olan Sacco ve Vanzetti’nin hikayelerini anlatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.