Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Adalet Sarayı'nda adalet çağrısı

GENEL 11.06.2019 - 14:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2829+ kez okundu.
 

Adalet Sarayı'nda adalet çağrısı

Büro Memur-Sen Yargı Reformuyla Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı’nın kaldırılması kararını üzüntüyle karşıladıklarını ve bu kararın personel arasında çalışma barışını, huzurunu ortadan kaldıracağını söyledi.

AYDIN- Aydın Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, yapılması düşünülen düzenleme ile adliyelerde mesleki tecrübeye sahip, dosyaların tozunu yutan çalışanların emeklerinin göz ardı edildiğini, mesleki tecrübeye sahip olmayanların sınava tabi tutularak kurum dışından mahkeme birimlerine yazı işleri müdürü atanmasının iş deneyimi konusunda tecrübe eksikliği nedeniyle aksamalara neden olacağı gibi personel arasında çalışma barışını ve huzurunu ortadan kaldıracağını söyledi. Açıklanan Yargı Reformu Paketi’nin hazırlanırken Adliye çalışanlarının ve Adalet Bakanlığı’nda yetkili sendika olan Büro Memurları Sendikası’nın görüşlerinin alınmamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Çetinbaş, yargı reformu paketinin birçok açıdan yenilik getirirken çalışanlara hiçbir hak tanımadığını belirterek, ‘’Hakkımız olan Görevde Yükselme Sınavı’nın elimizden alınmak istenmesi ve yazı işleri müdürcüğüne kurum dışından atama ile bugüne kadar hakkımız olan yazı işleri müdürlüğüne ortakçı yapılmak istenmesi, Yargı reformu stratejisine çalınan bir kara lekedir’’ dedi. Adalet çalışanları olarak adalet için haykırdıklarını belirten Başkan Çetinbaş, hakları olduğunu düşündüğü Görevde Yükselme Sınavı ile elde ettikleri Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı düzenlemesinde güncelleme yapılıncaya kadar eylemlerinin süreceğini belirtti. Sendika üyeleri basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Büro Memur-Sen Yargı Reformuyla Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı’nın kaldırılması kararını üzüntüyle karşıladıklarını ve bu kararın personel arasında çalışma barışını, huzurunu ortadan kaldıracağını söyledi.

AYDIN- Aydın Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, yapılması düşünülen düzenleme ile adliyelerde mesleki tecrübeye sahip, dosyaların tozunu yutan çalışanların emeklerinin göz ardı edildiğini, mesleki tecrübeye sahip olmayanların sınava tabi tutularak kurum dışından mahkeme birimlerine yazı işleri müdürü atanmasının iş deneyimi konusunda tecrübe eksikliği nedeniyle aksamalara neden olacağı gibi personel arasında çalışma barışını ve huzurunu ortadan kaldıracağını söyledi.

Açıklanan Yargı Reformu Paketi’nin hazırlanırken Adliye çalışanlarının ve Adalet Bakanlığı’nda yetkili sendika olan Büro Memurları Sendikası’nın görüşlerinin alınmamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Çetinbaş, yargı reformu paketinin birçok açıdan yenilik getirirken çalışanlara hiçbir hak tanımadığını belirterek, ‘’Hakkımız olan Görevde Yükselme Sınavı’nın elimizden alınmak istenmesi ve yazı işleri müdürcüğüne kurum dışından atama ile bugüne kadar hakkımız olan yazı işleri müdürlüğüne ortakçı yapılmak istenmesi, Yargı reformu stratejisine çalınan bir kara lekedir’’ dedi.

Adalet çalışanları olarak adalet için haykırdıklarını belirten Başkan Çetinbaş, hakları olduğunu düşündüğü Görevde Yükselme Sınavı ile elde ettikleri Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı düzenlemesinde güncelleme yapılıncaya kadar eylemlerinin süreceğini belirtti.

Sendika üyeleri basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.