Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

AB'den flaş karar!

EKONOMİ 31.10.2019 - 12:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2234+ kez okundu.
 

AB'den flaş karar!

Avrupa Birliği (AB), Aralık ayı ortasından itibaren Türkiye’den ithal edilen bazı gıdalarda toksin ve pestisit denetimini yoğunlaştıracak.

AYDIN- Avrupa Birliği’nin (AB), Aralık ayının ortasından itibaren Türkiye’den ithal edilen bazı gıdalar üzerindeki toksin ve pestisit denetimini yoğunlaştırmayı planladığı öğrenildi. Sputnik’in konuya ilişkin haberinde, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yayınlanan kararnameye göre, Türkiye’den ithal edilen bazı gıdalar ile ilgili denetim yoğunlaştırılarak, ürünlere toksin ve pestisit içeriği bakımından daha titiz bir kontrol uygulanacak. AB, ithal gıdalara ilişkin resmi kontrolü yoğunlaştıracak Yayınlanan belgede, “Kararname, üçüncü ülkeden gelen, AB’ye girişleri sırasında üzerlerindeki resmi kontrolün geçici olarak yoğunlaştırılacağı, hayvansal olmayan gıda ve yemlerin listesini belirliyor” ifadelerine yer verildi. Kararname ayrıca ‘aflatoksinler, pestisit kalıntıları, pentaklorofenol ve dioksinlerin de dahil olduğu mikotoksin bulaşması riski ile ilgili olarak bir dizi gıda ve yem kategorisinin AB’ye girişini düzenleyen özel koşullar getirilmesini’ öngörüyor. Listede Türkiye menşeili hangi gıdalar var? Kararnamenin ekinde ise bazıları Türkiye menşeili olan ve sınır geçiş noktalarında geçici olarak üzerlerindeki kontrolün yoğunlaştırılması öngörülen kuru kayısı, kayısı, kuru üzüm, limon, nar, kırmızı biber gibi gıdalar yer alıyor. Diğer bir ekteyse Türkiye’den tedarik edilen kuru incir, fındık, kuruyemiş ve kuru meyve karışımları, yağlı tohum ezmesi, yağ ve antepfıstığı dahil edilmiş bulunuyor. Kararnameye göre Çin, Gürcistan, Sırbistan, Suriye, ABD, Özbekistan, Azerbaycan ve İran’dan gelen bir dizi gıda da yoğun bir denetime tabi tutulacak. Kaynak: Gıdahattı
Avrupa Birliği (AB), Aralık ayı ortasından itibaren Türkiye’den ithal edilen bazı gıdalarda toksin ve pestisit denetimini yoğunlaştıracak.

AYDIN- Avrupa Birliği’nin (AB), Aralık ayının ortasından itibaren Türkiye’den ithal edilen bazı gıdalar üzerindeki toksin ve pestisit denetimini yoğunlaştırmayı planladığı öğrenildi.

Sputnik’in konuya ilişkin haberinde, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yayınlanan kararnameye göre, Türkiye’den ithal edilen bazı gıdalar ile ilgili denetim yoğunlaştırılarak, ürünlere toksin ve pestisit içeriği bakımından daha titiz bir kontrol uygulanacak.

AB, ithal gıdalara ilişkin resmi kontrolü yoğunlaştıracak

Yayınlanan belgede, “Kararname, üçüncü ülkeden gelen, AB’ye girişleri sırasında üzerlerindeki resmi kontrolün geçici olarak yoğunlaştırılacağı, hayvansal olmayan gıda ve yemlerin listesini belirliyor” ifadelerine yer verildi.

Kararname ayrıca ‘aflatoksinler, pestisit kalıntıları, pentaklorofenol ve dioksinlerin de dahil olduğu mikotoksin bulaşması riski ile ilgili olarak bir dizi gıda ve yem kategorisinin AB’ye girişini düzenleyen özel koşullar getirilmesini’ öngörüyor.

Listede Türkiye menşeili hangi gıdalar var?

Kararnamenin ekinde ise bazıları Türkiye menşeili olan ve sınır geçiş noktalarında geçici olarak üzerlerindeki kontrolün yoğunlaştırılması öngörülen kuru kayısı, kayısı, kuru üzüm, limon, nar, kırmızı biber gibi gıdalar yer alıyor.

Diğer bir ekteyse Türkiye’den tedarik edilen kuru incir, fındık, kuruyemiş ve kuru meyve karışımları, yağlı tohum ezmesi, yağ ve antepfıstığı dahil edilmiş bulunuyor.

Kararnameye göre Çin, Gürcistan, Sırbistan, Suriye, ABD, Özbekistan, Azerbaycan ve İran’dan gelen bir dizi gıda da yoğun bir denetime tabi tutulacak.

Kaynak: Gıdahattı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.