Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Abalı, “Karabağ Türk’tür, Türk Kalacak”!

GÜNCEL 22.07.2020 - 11:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3411+ kez okundu.
 

Abalı, “Karabağ Türk’tür, Türk Kalacak”!

Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nasuf Abalı, “Azerbaycan demek Türkiye, Türkiye demek Azerbaycan Demektir” dedi.

Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nasuf Abalı, “Azerbaycan demek Türkiye, Türkiye demek Azerbaycan Demektir” dedi. Dernek Binasında yapılan basın toplantısında Başkan Abalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Basın açıklamasında, “Ermenistan’ın Karabağ ve Tavuz bölgesinde yaptığı işgalci tutumu kınanarak, Azerbaycan’a destek verildi”             “TÜRKLERİN SABRI SON HADDİNİ AŞMIŞTIR” Başkan Abalı yaptığı açıklamasında, “Uzun yıllardır Ermeni çetelerce işgal altında olan Karabağ, Kadim Türk yurdudur. Tüm dünya tarafından çok iyi bilindiği halde, bazı malum devletlerin desteği ile hala işgal altında tutulmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi Ermeni işgalciler boyunu aşan hadsizlikler yaparak, Azerbaycan Türklerine kendilerine talimat veren ülkelerin hain planları doğrultusunda saldırmaktadır. Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması neticesinde TOVUZ bölgesinde soydaşlarımız şehit edilmiştir. Son saldırılarla birlikte Türklerin sabrı son haddini aşmıştır. Artık kendi toprakları üzerinde kanı dökülen kandaşlarımızın şehit edilişine, soykırıma uğrayışına ve yok edilişlerine susmayacağız. Türk yurdu olan Karabağ’ın derhal terk edilerek Azerbaycan’a bırakılması için gerek sahada, gerek masada Azerbaycan’ın meşru mücadelesinde soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiririz. Azerbaycan demen Türkiye, Türkiye demek Azerbaycan demektir. Cennet mekan Ebufeyz Elçibey’in dediği, “Biz iki devlet tek milletiz” Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk milleti ve biz Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği olarak Azerbaycan Devletinin yanındayız. Her türlü ihtimal ve ikmalde beraberiz” dedi.
Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nasuf Abalı, “Azerbaycan demek Türkiye, Türkiye demek Azerbaycan Demektir” dedi.

Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nasuf Abalı, “Azerbaycan demek Türkiye, Türkiye demek Azerbaycan Demektir” dedi.

Dernek Binasında yapılan basın toplantısında Başkan Abalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Basın açıklamasında, “Ermenistan’ın Karabağ ve Tavuz bölgesinde yaptığı işgalci tutumu kınanarak, Azerbaycan’a destek verildi”

           

“TÜRKLERİN SABRI SON HADDİNİ AŞMIŞTIR”

Başkan Abalı yaptığı açıklamasında, “Uzun yıllardır Ermeni çetelerce işgal altında olan Karabağ, Kadim Türk yurdudur. Tüm dünya tarafından çok iyi bilindiği halde, bazı malum devletlerin desteği ile hala işgal altında tutulmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi Ermeni işgalciler boyunu aşan hadsizlikler yaparak, Azerbaycan Türklerine kendilerine talimat veren ülkelerin hain planları doğrultusunda saldırmaktadır. Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması neticesinde TOVUZ bölgesinde soydaşlarımız şehit edilmiştir. Son saldırılarla birlikte Türklerin sabrı son haddini aşmıştır. Artık kendi toprakları üzerinde kanı dökülen kandaşlarımızın şehit edilişine, soykırıma uğrayışına ve yok edilişlerine susmayacağız.

Türk yurdu olan Karabağ’ın derhal terk edilerek Azerbaycan’a bırakılması için gerek sahada, gerek masada Azerbaycan’ın meşru mücadelesinde soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiririz.

Azerbaycan demen Türkiye, Türkiye demek Azerbaycan demektir. Cennet mekan Ebufeyz Elçibey’in dediği, “Biz iki devlet tek milletiz” Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk milleti ve biz Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği olarak Azerbaycan Devletinin yanındayız. Her türlü ihtimal ve ikmalde beraberiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.