Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

2018’in ilk deve güreşi İncirliova’da yapılacak

GÜNCEL (AA) - Anadolu Ajansı | 04.01.2018 - 12:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4207+ kez okundu.
 

2018’in ilk deve güreşi İncirliova’da yapılacak

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin himayesinde bu yıl 32’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ne Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin birbirinden ünlü pehlivan develeri katılımıyla gerçekleşecek.

AYDIN- 7 Ocak Pazar günü, İncirliova Belediyesi Deve Güreşi Arenası’nda gerçekleşecek olan deve güreşlerine 160 pehlivan devenin güreşmesi bekleniyor. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, "Her yeni yılın ilk deve güreşi İncirliova'da yapılır. Bu yıl da gelenek bozulmayarak ilk deve güreşini ilçemizde gerçekleştireceğiz. İlçemizin ismini, başta Aydın ilimiz olmak üzere ülkemize iyi şeylerle duyurmak için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl 32'incisini gerçekleştireceğimiz deve güreşi festivalini en görkemli şekilde sunacağız. Arkadaşlarımızla birlikte deve güreşi severlerin, unutamayacağı bir festival hazırlamaya çalışıyoruz. Devecilik kültüründe Ege’nin Kırkpınar’ı İncirliova’dır. Bizler de tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda hazırlıyoruz. 7 Ocak Pazar günü gerçekleştireceğimiz deve güreşlerimize Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin birbirinden ünlü 160 pehlivan devesi katılacaktır. Başta İncirliovalı vatandaşlarımız olmak üzere tüm güreş severlerini festivalimize bekliyoruz” dedi.
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin himayesinde bu yıl 32’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ne Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin birbirinden ünlü pehlivan develeri katılımıyla gerçekleşecek.

AYDIN- 7 Ocak Pazar günü, İncirliova Belediyesi Deve Güreşi Arenası’nda gerçekleşecek olan deve güreşlerine 160 pehlivan devenin güreşmesi bekleniyor.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, "Her yeni yılın ilk deve güreşi İncirliova'da yapılır. Bu yıl da gelenek bozulmayarak ilk deve güreşini ilçemizde gerçekleştireceğiz. İlçemizin ismini, başta Aydın ilimiz olmak üzere ülkemize iyi şeylerle duyurmak için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl 32'incisini gerçekleştireceğimiz deve güreşi festivalini en görkemli şekilde sunacağız. Arkadaşlarımızla birlikte deve güreşi severlerin, unutamayacağı bir festival hazırlamaya çalışıyoruz. Devecilik kültüründe Ege’nin Kırkpınar’ı İncirliova’dır. Bizler de tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda hazırlıyoruz. 7 Ocak Pazar günü gerçekleştireceğimiz deve güreşlerimize Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin birbirinden ünlü 160 pehlivan devesi katılacaktır. Başta İncirliovalı vatandaşlarımız olmak üzere tüm güreş severlerini festivalimize bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.