Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

103’üncü yıl anısına 103 metrelik dev Türk Bayrağı

GÜNCEL 25.04.2018 - 14:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3794+ kez okundu.
 

103’üncü yıl anısına 103 metrelik dev Türk Bayrağı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 103.yıl dönümü ve 57. Piyade Alayı Şehitleri anısına özel olarak yaptırılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı yürüyüşte öğrenciler tarafından taşındı.

AYDIN- Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, “Vefa Yürüyüşü” ile Aydın’da anıldı. Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında aziz şehitlerimizi anmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile anma programı Aydın’da gerçekleştirildi. Yürüyüşte Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yılı olması nedeniyle özel olarak yaptırılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı öğrenciler tarafından taşındı. Aydın'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 57. Alay Şehitleri anma programı, ilk olarak Külliye Camisi’nde kılınan sabah namazı ile başladı. Ardından vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği yağlı buğday çorbası Külliye Cami önünde ikram edildi. Çorba ikramının ardından katılımcılara ve gençlere Aydın Gençlik Merkezi’nde “Çanakkale” konulu belgesel izletildi. 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü saat 09.30’da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Kemer Mezarlığı Programı ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Şehitlik ziyaretinin ardından şehitler için lokma hayrı yapılarak, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Gençler bizim umudumuzsunuz. Tarihimizi bilmezsek yarına yürüyemeyiz. Bu nedenle sizlere büyük görevler düşmektedir. Bu millet üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynanmaktadır. Biz tarihimizden ders alırsak bu oyunları boşa çıkarırız. Çanakkale’de omuz omuza mücadele birlikte canını verenlerin, Türk-Kürt, Alevi-Sünni derdi yoktu. Dikkatli olmalıyız. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları’nın 103.yıl dönümü ve 57. Piyade Alayı Şehitleri anısına özel olarak yaptırılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı yürüyüşte öğrenciler tarafından taşındı.

AYDIN- Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, “Vefa Yürüyüşü” ile Aydın’da anıldı. Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında aziz şehitlerimizi anmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile anma programı Aydın’da gerçekleştirildi. Yürüyüşte Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yılı olması nedeniyle özel olarak yaptırılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı öğrenciler tarafından taşındı.

Aydın'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 57. Alay Şehitleri anma programı, ilk olarak Külliye Camisi’nde kılınan sabah namazı ile başladı. Ardından vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği yağlı buğday çorbası Külliye Cami önünde ikram edildi.

Çorba ikramının ardından katılımcılara ve gençlere Aydın Gençlik Merkezi’nde “Çanakkale” konulu belgesel izletildi.

57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü saat 09.30’da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Kemer Mezarlığı Programı ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Şehitlik ziyaretinin ardından şehitler için lokma hayrı yapılarak, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Gençler bizim umudumuzsunuz. Tarihimizi bilmezsek yarına yürüyemeyiz. Bu nedenle sizlere büyük görevler düşmektedir. Bu millet üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynanmaktadır. Biz tarihimizden ders alırsak bu oyunları boşa çıkarırız. Çanakkale’de omuz omuza mücadele birlikte canını verenlerin, Türk-Kürt, Alevi-Sünni derdi yoktu. Dikkatli olmalıyız. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.